ΥΓΕΙΑ

ΠΙΣ: Να παραιτηθεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ

ΠΙΣ: Να παραιτηθεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ

Η εναντίωση του στην «ισοπέδωση των δομών υγείας» εκφράστηκε ξεκάθαρα στη γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, ο οποίος ζητά άμεση αλλαγή πολιτικής υγείας και παραίτηση της ηγεσία του υπουργείου και του ΕΟΠΥΥ.


Σύμφωνα με τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης, ο ΠΙΣ θα προσφύγει στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια, προκειμένου να μην εφαρμοστεί το επαίσχυντο –όπως χαρακτηρίζεται- νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΕΔΥ).

Θα προσφύγει επίσης εναντίον όλων των εμπλεκομένων φορέων και προσώπων της Πολιτείας (Υπουργείο Υγείας, ΕΟΠΥΥ κ.λπ.), για τις αποφάσεις τους σχετικά με το Π.Ε.Δ.Υ.- Πλαφόν Συνταγογράφησης, Ιδιωτικές Ελεγκτικές Εταιρείες, κ.λπ., προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία της Δημόσιας Υγείας, αλλά και της ιατρικής λειτουργίας.

Ο ΠΙΣ θα προχωρήσει σε κινήσεις για την προστασία και στελέχωση της λειτουργίας των νοσοκομείων της χώρας τα οποία έχουν υπερφορτωθεί, λόγω της κατάργησης των Δομών του ΕΟΠΥΥ και κινδυνεύουν με κατάρρευση.

Σχετικά με το ΤΣΑΥ και την αποκατάσταση της ομαλής και ευπρεπούς λειτουργίας του, θα συνεργαστεί με όλους τους υγειονομικούς φορείς, «ώστε να σταματήσει το απαράδεκτο φαινόμενο της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων υγειονομικών και της καθυστέρησης των συντάξεων τους».

Τέλος, καταδικάζει ενέργειες και πολιτικές, οι οποίες συκοφαντούν, δυσφημούν το ιατρικό σώμα και αλλοιώνουν την ιατρική λειτουργία, ενώ εκτός από τις παραιτήσεις του υπουργού Υγείας και της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, καλεί τον πρωθυπουργό «να αναλάβει τις ευθύνες του έναντι των πολιτών και να προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες κινήσεις, διότι η συνέχιση αυτής της πολιτικής θα δημιουργήσει μεγάλη υγειονομική κρίση και κινδύνους για την κοινωνία».

Διαβάστε επίσης:

Ερρίκος Ντυνάν: «Όμηροι» εργαζόμενοι, ασθενείς και προμηθευτές