ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Νέοι ιοί απειλούν το προφίλ σου στο Facebook

Νέοι ιοί απειλούν το προφίλ σου στο Facebook
Nα ξεγελάσουν αρκετούς χρήστες κατάφεραν για άλλη μια φορά τρία νέα scams που εμφανίστηκαν στο Facebook...

Nα ξεγελάσουν αρκετούς χρήστες κατάφεραν για άλλη μια φορά τρία νέα scams που εμφανίστηκαν στο Facebook αυτή την εβδομάδα.
Αν στον τοίχο σου εμφανιστεί ένα link που σου δίνει τη δυνατότητα κάνοντας κλικ πάνω του, να ενεργοποιήσεις το λεγόμενο "Dislike" κουμπί, μην το πατήσεις. Αν το πατήσεις, όχι μόνο θα το μεταδώσεις στους φίλους σου, αλλά θα τρέξει στον υπολογιστή σου μία ασαφής έκδοση της Javascript και μετά …τρέχα γύρευε.


Το δεύτερο scam σε θέλει να έχεις γίνει tag από φίλους σου σε video -μέσης διάρκειας 2:34 λεπτών- του YouTube, το οποίο μπορείς να παρακολουθήσεις, πατώντας το link που θα σου εμφανίσει. Αν όμως προσέξεις καλά, θα καταλάβεις ότι στο μήνυμα γράφει "Youtube" κι όχι "YouTube", όπως θα έπρεπε. Αν τυχόν πατήσεις το link, θα σου ζητηθεί να κάνεις cut-paste έναν παραποιημένο κώδικα Javacript στη γραμμή διευθύνσεων του browser σου και …σκούρα τα πράγματα.


Το τρίτο scam εμφανίζει στον Τοίχο σου ένα μήνυμα που θα σε παραπέμπει πάλι σε link στο YouTube όπου θα δεις το αληθινό βίντεο της δολοφονίας του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Στο συγκεκριμένο βίντεο δεν θα ξεγελαστείς μόνο αν είσαι εξαιρετικά παρατηρητικός. Μάλιστα, "πρέπει" να βιαστείς γιατί το βίντεο προέρχεται από το wikileaks. και θα το κατεβάσουν σύντομα. Για να παρακολουθήσεις το βίντεο, σου ζητείται "κωδικός ασφαλείας", η μορφή του οποίου, "real video", ομολογουμένως δεν είναι και τόσο εύκολο να σε ξεγελάσει. Ωστόσο, αν τον συμπληρώσεις, μόλις δημοσίευσες το scam στον Τοίχο σου και το βλέπουν οι φίλοι σου.
Επομένως μεγάλη προσοχή, επειδή συνέχεια βγαίνουν και θα βγαίνουν καινούρια scams στο Facebook, εκμεταλλευόμενα την επικαιρότητα και το ενδιαφέρον σου για τα link των φίλων σου.