ΓΥΝΑΙΚΑ

Για νηστεία αλλά και ...δίαιτα: Λαχταριστή καροτόσουπα

Για νηστεία αλλά και ...δίαιτα: Λαχταριστή καροτόσουπα
Μια πρωτότυπη αλλά λαχταριστή καροτόσουπα, ιδανική για όσους κάνουν δίαιτα...

Μια πρωτότυπη αλλά λαχταριστή καροτόσουπα, ιδανική για όσους κάνουν δίαιτα, αλλά και όσους νηστεύουν κατά την περίοδο της Σαρακοστής.

Θα χρειαστείτε : 30g βούτυρο
1 κρεμμύδι μέτριο
1 κιλό καρότα
1,5 lt ζωμό λαχανικών
150 ml χυμό πορτοκάλι και ξύσμα από ένα ολόκληρο πορτοκάλι
300ml κρέμα γάλακτος
Αλάτι, πιπέρι, μαϊδανό και chives

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα καρότα. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και γυαλίζουμε το κρεμμύδι χωρίς να πάρει χρώμα, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρότα και αφήνουμε να μαραθούν περίπου για 10’ ανακατεύοντας .

Στην συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να σιγοβράσουν σε κλειστή κατσαρόλα για περίπου 40’ ή μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα. Όσο πιο λεπτά έχουμε κόψει τα καρότα τόσο πιο εύκολα θα μαλακώσουν. Μόλις μαλακώσουν πολτοποιούμε τη σούπα σε μύλο ή blender. Την ξαναγυρίζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού καθώς και την κρέμα γάλακτος και ξαναζεσταίνουμε ελαφρά. Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση και γαρνίρουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊδανό και ψιλοκομμένα chives.

Σερβίρουμε την σούπα με μία κουταλιά γιαούρτι σακούλας στο κέντρο κάθε πιάτου.

Σημείωση: Για μία ακόμα πιο light εκδοχή, χρησιμοποιείστε βούτυρο, κρέμα γάλακτος και γιαούρτι με χαμηλά ή καθόλου λιπαρά. Δεν υστερεί καθόλου σε γεύση και μειώνει στο ελάχιστο τις θερμίδες.