Καιρός – προσοχή: Σε ποιες περιοχές θα «χτυπήσουν» έντονα φαινόμενα – Πού θα πέσει χαλάζι

Καιρός – προσοχή: Σε ποιες περιοχές θα «χτυπήσουν» έντονα φαινόμενα – Πού θα πέσει χαλάζι

«Εχθρός» των εκδρομέων που επιστρέφουν στα αστικά κέντρα ο καιρός – Πού και πότε θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι – Πότε ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.

«Εχθρός» των εκδρομέων που επιστρέφουν στο «κλεινόν άστυ» φαίνεται πως είναι ο καιρός, καθώς σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι θα συνθέσουν σήμερα, Τρίτη του Πάσχα (03/05/2016) το σκηνικό.

Άστατος ο καιρός στην Αττική. Κατά περιόδους θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη άστατος ο καιρός. Κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όπου τα φαινόμενα πιθανόν θα είναι τοπικά ισχυρά. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη έως το απόγευμα. Βαθμιαία ύφεση των φαινομένων από το βράδυ. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Από το βράδυ στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 4 και στην κεντρική Μακεδονία έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά έως το μεσημέρι στο Ιόνιο και την Ήπειρο και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Στερεά και την Πελοπόννησο. Οι άνεμοι στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί 5 έως 7 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία από το απόγευμα και από τα βόρεια βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η ελάχιστη τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές, ενώ βαθμιαία από το απόγευμα θα εκδηλωθούν καταιγίδες, οι οποίες τη νύχτα πιθανόν θα είναι τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Από το βράδυ βαθμιαία στα βόρεια βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια δυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Για αύριο, Τετάρτη (04/05) ο καιρός προβλέπεται άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα νότια έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Πέμπτη (05/05) άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά. Το βράδυ και από τα δυτικά βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα πελάγη έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή (06/05) λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Το Σάββατο (07/05) λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή (08/05) ο καιρός αρχικά γενικά αίθριος. Βαθμιαία και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4, βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο.