ΚΑΙΡΟΣ

Ο καιρός την 25η Μαρτίου

Ο καιρός την 25η Μαρτίου

Βροχερός θα είναι ο καιρός ανήμερα της επετείου της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου καθώς βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν αρχικά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας ενώ θα σημειωθούν και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βορειοδυτικά ορεινά.

Από το απόγευμα και μετά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ωστόσο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί με ένταση 4 έως 6, στα πελάγη 7 και στο Ιόνιο τοπικά έως 8 μποφόρ. Παράλληλα οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την μεταφορά σκόνης.

Στην Αττική νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως κατά τις μεσημβρινές ώρες. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί με ένταση 3 έως 5 μποφόρ ενώ από το μεσημέρι και μετά θα στραφούν σε νοτιανατολικούς με ένταση 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Ίδιο το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη όπου οι νεφώσεις γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες από το μεσημέρι. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το απόγευμα και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3 έως 4 μποφόρ και από το απόγευμα θα στραφούν βόρεια με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Μακεδονία, Θράκη

Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με βροχές, τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα και από τα δυτικά.

Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 5 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.

Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο 8 πιθανώς πρόσκαιρα 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 11 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ.

Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια 4 με 6 τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 7 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες..

Άνεμοι: στα βόρεια ανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 13 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σχετικές ειδήσεις