ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Λαγουβάρδος στο Newsbomb.gr: Έρχεται χιονάς - «Στα λευκά» και η Αττική; Αναλυτικοί χάρτες

Καιρός - Λαγουβάρδος στο Newsbomb.gr: Έρχεται χιονάς - «Στα λευκά» και η Αττική; Αναλυτικοί χάρτες
Pixabay

ΚαιρόςΟ μετεωρολόγος Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος, μίλησε στο Newsbomb.gr, για το σκηνικό του καιρού, όπως φαίνεται ότι θα διαμορφωθεί τις επόμενες ημέρες, αλλά και για την ψυχρή εισβολή η οποία θα επηρεάσει τη χώρα μας - Αποκλειστικοί χάρτες που απεικονίζουν τι θα συμβεί τις επόμενες ημέρες

Γι τα έντονα φαινόμενα που αναμένονται τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα, έκανε λόγο ο Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος, διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών και υπεύθυνος του meteo.gr.

«Επί του παρόντος, βρίσκεται σε εξέλιξη το πρώτο κύμα της κακοκαιρίας, το οποίο χαρακτηρίζεται από νοτιάδες και ήπιες θερμοκρασίες, το συγκεκριμένο κύμα αύριο θα διασχίσει και την Αττική».

Συγκεκριμένα, ο κ. Λαγουβάρδος, μας εξήγησε πως αυτό το πρώτο μέτωπο της κακοκαιρίας έχει ήδη ξεκινήσει σήμερα, από τα βορειοδυτικά της χώρας και κατεβαίνει με αργό ρυθμό προς τα νοτιοανατολικά.

Αναλυτικότερα λοιπόν, από την Τετάρτη (13/01), θα εκδηλωθούν τα πιο έντονα φαινόμενα, καθώς φτάνει στην χώρα μια πιο έντονη ψυχρή εισβολή, η οποία θα συνεχιστεί μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα.

«Η ψυχρή αυτή εισβολή είναι άμεσα συνυφασμένη με πτώση της θερμοκρασίας παντού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος του meteo.gr.

Εν συνεχεία, όπως ανέλυσε ο ίδιος, την Πέμπτη, θα υπάρξουν χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα, στην κεντρική και βόρεια χώρα.

Είναι νωρίς ακόμη για να ξέρουμε πότε και πού θα πέσει χιόνι, καθώς αυτό εξαρτάται από δύο ακόμη βασικούς παράγοντες, όπως είναι η θερμοκρασία και η χιονόπτωση. «Είναι πιθανόν όμως το σαββατοκύριακο, να δούμε χιόνια σε πολύ χαμηλά υψόμετρα», επεσήμανε.

Ο διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών, υπογράμμισε πως «από αύριο Τρίτη θα υπάρξουν ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία θα αποτελούνται κυρίως από πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις. Σήμερα, είδαμε τέτοιου είδους φαινόμενα στην Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, ωστόσο από αύριο αυτά θα εξαπλωθούν από το πρωί στα βορειοδυτικά και με το πέρας της ημέρας θα κατευθυνθούν προς τα νοτιοανατολικά».

«Η Ήπειρος, η Μακεδονία, η Θράκη αλλά και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, θα επηρεαστούν ιδιαίτερα και ειδικά στα νησιά τα φαινόμενα θα είναι αρκετά έντονα», δήλωσε.

Πρόκειται για μία εξαήμερη κακοκαιρία εντός της οποίας το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει 3 φορές, όπως ανέφερε ο κ. Λαγουβάρδος. «Το σαββατοκύριακο ο καιρός ήταν σχεδόν ανοιξιάτικος, σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη, ο καιρός θα είναι φθινοπωρινός και από την Τετάρτη και την Πέμπτη, έρχεται χειμώνας. Από την Τετάρτη μάλιστα θα μπορούμε να γνωρίζουμε και ακριβώς πότε θα σημειωθούν οι έντονες χιονοπτώσεις, χωρίς να αποκλείει από αυτές και περιοχές της Αττικής.

Δείτε αναλυτικά 4 στιγμιότυπα προβλεπόμενης βροχής για αύριο:

Με την σειρά του, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιος Πέτσας, έστειλε το δικό του μήνυμα ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων των επόμενων ημερών.

Ο κ. Πέτσας, προειδοποίησε τους πολίτες πως αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα, γι' αυτό τον λόγο θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, όπως και όλοι οι Αρμόδιοι φορείς του Κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.

Δείτε το tweet του Στέλιου Πέτσα:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα δεν έχει δεχτεί από την Τουρκία επίσημη πρόσκληση για διερευνητικές