ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Ο τελευταίος καύσωνας για φέτος λένε οι μετεωρολόγοι – Τι περιμένουμε μέχρι την Κυριακή

Καιρός: Ο τελευταίος καύσωνας για φέτος λένε οι μετεωρολόγοι – Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία
Το θερμόμετρο στα ηπειρωτικά θα φτάνει τους 40°C.
Intime News / Φωτογραφία αρχείου

Πότε θα έρθει ο τελευταίος καύσωνας στην Ελλάδα

Ο τελευταίος καύσωνας του Αυγούστου είναι προ των πυλών. Σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο, ο καύσωνας θα ξεκινήσει την Πέμπτη και θα διαρκέσει ως το Σάββατο, ενώ η πιο ζεστή μέρα θα είναι την Παρασκευή.

Το θερμόμετρο στα ηπειρωτικά θα φτάνει τους 37 με 40°C. Λίγο στα δυτικά και τα βόρεια θα πέσει η θερμοκρασία το Σάββατο, ενώ το Σάββατο το βράδυ στα βορειοανατολικά αναμένονται και τοπικές μπόρες, που θα σημάνουν την λήξη αυτής της θερμής εισβολής.

«Την Κυριακή με πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα και με κάποιες τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Σήμερα σε ανατολική Μακεδονία και Θράκη θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες το μεσημέρι απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά στους 36-37°C, στα νησιά 32-34°C», ανέφερε ο μετεωρολόγος.

«Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 34 βαθμούς Κελσίου», πρόσθεσε.

Καύσωνας: Οι 10 περιοχές που θα «καούν»

Ο μετεωρολόγος και Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος μίλησε στο Newsbomb.gr για τον καιρό των επόμενων ημερών και για τον μίνι καύσωνα που θα πλήξει τη χώρα μας.

«Από την Τετάρτη μέχρι και το Σάββατο θα ανέβει η θερμοκρασία. Το Σάββατο θα είναι η πιο ζεστή μέρα με θερμοκρασίες, που σε ορισμένες περιοχές, θα ξεπερνούν και τους 40 βαθμούς Κελσίου. Από την Κυριακή και μετά θα υποχωρήσει ο υδράργυρος, αλλά προς το τέλος αυτής της εβδομάδας θα μπορούμε να δούμε πως θα κινηθεί η θερμοκρασία για την επόμενη εβδομάδα», αναφέρει ο κ. Λαγουβάρδος.

Οι 10 περιοχές που η θερμοκρασία υπάρχει πιθανότητα να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου είναι:

  1. Κεντρική Μακεδονία
  2. Θεσσαλία
  3. Ανατολική Στερεά
  4. Βοιωτία
  5. Φθιώτιδα
  6. Αττική
  7. Ανατολική Πελοπόννησος
  8. Δυτική Πελοπόννησος
  9. Νησιά Ανατολικού Αιγαίου
  10. Τα νότια τμήματα της Κρήτης

Τέλος, ο κ. Λαγουβάρδος επεσήμανε πως «η θερμοκρασία θα είναι αρκετά πάνω από τα κανονικά επίπεδα. Ωστόσο, δεν είναι ένα ακραίο φαινόμενο ούτε σαν ένταση, ούτε σαν διάρκεια».

Σχετικές ειδήσεις