ΚΑΙΡΟΣ

Αρνιακός στο Newsbomb: Πότε εξασθενεί η κακοκαιρία - Live η πορεία της

Αρνιακός στο Newsbomb: Πότε εξασθενεί η κακοκαιρία - Live η πορεία της
Έντονα τα καιρικά φαινόμενα.
Eurokinissi

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώνονται από το πρωί της Παρασκευής σε πολλές περιοχές της χώρας - Πόσο θα διαρκέσουν τα καιρικά φαινόμενα - Τι λέει στο Newsbomb.gr o μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός 

Έντονες βροχοπτώσεις έχει προκαλέσει το κύμα της κακοκαιρίας σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Η κακοκαιρία αναμένεται να επηρεάσει την Ανατολική και Νότια χώρα με τον μετεωρολόγο, Τάσο Αρνιακό να δηλώνει στο Newsbomb.gr ότι ο καιρός θα βελτιωθεί από την ερχόμενη Δευτέρα.

«Σήμερα έντονα καιρικά φαινόμενα θα έχουμε στην Κρήτη με την κακοκαιρία να διαρκεί μέχρι την Δευτέρα. Στο Αιγαίο θα πνέουν ισχυροί άνεμοι της τάξεως των 7 και 8 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα δεν θα ξεπεράσει τους 21 βαθμούς Κελσίου και στην Δυτική τους 24».

Ο καιρός, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS

Πρόγνωση

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 16-10-2022
Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια και τις Κυκλάδες όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα βόρεια τους 20 έως 22 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 17-10-2022
Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια και τις Κυκλάδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δείτε LIVE τον χάρτη των καταιγίδων:


ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18-10-2022
Στην Κρήτη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια και τις Κυκλάδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία: Αναβαθμίστηκε σε κατηγορία 4 - Μήνυμα του 112

Καιρός Live: Κίνδυνος στα δυτικά – Δείτε στον χάρτη πού χτυπούν οι καταιγίδες

Καιρός: Iσχυρές βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές