ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός-Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr: Έρχεται η Betina - Η Κυριακή η πιο κρύα μέρα - Πού θα χιονίσει

Καιρός-Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr: Έρχεται η Betina - Η Κυριακή η πιο κρύα μέρα - Πού θα χιονίσει

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι, κρύο και χιόνια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της νέας κακοκαιρίας που θα πλήξει την χώρα μας τα επόμενα 24ωρα - Τι δηλώνει ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος

Έρχεται και επίσημα ο χειμώνας το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου, καθώς νέα κακοκαιρία φέρνει θυελλώδεις ανέμους, τσουχτερό κρύο αλλά και χιόνια.

Μιλώντας στο Newsbomb.gr ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος αναφέρει, ότι μετά την επέλαση του «Alexis» στα δυτικά, το Ιόνιο και το ανατολικό Αιγαίο, που δίνει αυτή την ώρα ισχυρές καταιγίδες, οι οποίες θα συνεχιστούν μέχρι το βράδυ, οπότε και είναι πιθανό να ενταθούν, δίνει την θέση του σε νέο σύστημα, που πήρε την ονομασία Betina από την ιταλική μετεωρολογική υπηρεσία αλλά και τις υπηρεσίες άλλων χορών, το οποίο θα πλήξει από αύριο τη χώρα.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, η αλλαγή του καιρού το Σάββατο θα γίνει αρχικά αισθητή στα δυτικά, το ανατολικό Αιγαίο αλλά και τις Κυκλάδες και την Κρήτη με βροχές και καταιγίδες, ενώ από το απόγευμα ψυχρές αέριες μάζες κατεβαίνουν στη χώρα μας και θα δώσουν βροχές στη βόρεια Ελλάδα, ενώ όπως λέει ο μετεωρολογος χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά αλλά πολύ πιθανά και στα ημιορεινά του νομού Θεσσαλονίκης.

Θυελλώδεις άνεμοι και τσουχτερό κρύο

Σε ό,τι αφορά τους ανέμους, αρχικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί, αλλά γρήγορα και από το Ιόνιο θα γυρίσουν σε βόρειοι εντάσεως 8-9 μποφόρ, ενώ ειδικά για τη Θεσσαλονίκη ο κ. Γιαννόπουλος επισημαίνει ότι θα σημειωθούν θυελλώδεις άνεμοι και στον Θερμαϊκό, το βράδυ του Σαββάτου, ωστόσο όχι με την ίδια ένταση που έπνεαν την προηγούμενη εβδομάδα, όταν και είχαμε αρκετές ζημιές στην πόλη, εξαιτίας του αέρα.

Κύριο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας Betina είναι και το κρύο, το οποίο θα κάνει την εμφάνισή του από το βράδυ του Σαββάτου, ενώ η Κυριακή θα είναι η πιο κρύα μέρα, καθώς ο υδράργυρος θα πραγματοποιήσει «βουτιά» πέφτοντας ακόμα και υπό το μηδέν σε περιοχές της Μακεδονίας όπως είναι η Φλώρινα ή το Κάτω Νευροκόπι, όπου θα δούμε ακόμα και -7 με -8 βαθμούς Κελσίου.

Το κρύο θα συνεχιστεί και τη Δευτέρα, ενώ ο καιρός από Τρίτη θα γλυκάνει. Μάλιστα όπως σημείωσε ειδικά για την Θεσσαλονίκη ο μετεωρολόγος, η βόλτα στην πόλη θα είναι άκρως χειμωνιάτικη με «τσουχτερό κρύο».

Σε ό,τι αφορά την Αττική, το Σάββατο ο καιρός θα είναι βροχερός κυρίως προς τις βραδινές ώρες, ενώ την Κυριακή, όπως είπε χαρακτηριστικά στο Newsbomb.gr ο κ. Γιαννόπουλος «θα κοιμηθούμε φθινόπωρο και θα ξυπνήσουμε χειμώνα», αφού η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση 7 βαθμών και από 21 βαθμούς Κελσίου το Σάββατο, θα φτάσει τους 14 βαθμούς την Κυριακή.

Στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία το Σάββατο θα είναι στους 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Κυριακή στους 10 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε την πορεία της κακοκαιρίας από το Windy:

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Νοεμβρίου σύμφωνα με το οποίο:

Βαθύ βαρομετρικό χαμηλό από τα βόρεια - βορειοδυτικά συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους σε όλη σχεδόν τη χώρα, τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική Ελλάδα.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Θράκης και της Μακεδονίας.
Η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή από το Σάββατο το βράδυ και κυρίως την Κυριακή οπότε θα υποχωρήσει κατά 8 με 10 βαθμούς στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και 4 με 6 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές.

Πιο αναλυτικά:

Α. Θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου (25-11-23) μέχρι τις βραδινές ώρες της Κυριακής (26-11-23). Συγκεκριμένα:
α. στα δυτικά από τις απογευματινές ώρες θα πνέουν αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί εντάσεως 7 με 8 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
β. στα ανατολικά από τις βραδινές ώρες νοτιοδυτικοί εντάσεως 7 με 8 και πρόσκαιρα στο ανατολικό Αιγαίο έως 9 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
γ. Εξασθένηση των ανέμων προβλέπεται από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής (26-11-23) στα δυτικά και τη νύχτα και στα ανατολικά.

Β. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται
α. από τις πρώτες ώρες του Σαββάτου (25-11-23) στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τα Δωδεκάνησα και από το πρωί στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη.
β. από τις μεσημβρινές ώρες στη Μακεδονία και πρόσκαιρα στη νότια Πελοπόννησο, τα δυτικά τμήματα της Κρήτης και τη δυτική Θεσσαλία.
γ. Τα ισχυρά φαινόμενα τη νύχτα του Σαββάτου θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και την ανατολική νησιωτική Ελλάδα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα εξασθενήσουν.

Γ. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου (25-11-23) μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής (26-11-23) στα ηπειρωτικά ορεινά, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Θράκης και της Μακεδονίας με ενδεικτικό υψόμετρο τα 500-700 μέτρα.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Θράκης και της Μακεδονίας.
Η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή από το Σάββατο το βράδυ και κυρίως την Κυριακή οπότε θα υποχωρήσει κατά 8 με 10 βαθμούς στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και 4 με 6 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές.

Σχετικές ειδήσεις