ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Μετεωρολογική «βόμβα» με πρωτοφανή χιονιά θα «σκάσει» στην Αθήνα

Καιρός: Μετεωρολογική «βόμβα» με πρωτοφανή χιονιά θα «σκάσει» στην Αθήνα

Ειδήσεις για καιρό: Νέο κύμα κακοκαιρίας με χιόνια και πολικές θερμοκρασίες αναμένεται να σαρώσει τη χώρα - Στο «μάτι» του χιονιά για άλλη μία φορά η Αττική - Πού θα σαρώσουν τα έντονα φαινόμενα - Ποιες περιοχές θα «ντυθούν» στα λευκά τα Θεοφάνεια.

Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων είναι ξεκάθαρες: Θα χιονίσει ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να «χτυπήσει» τα Θεοφάνεια (Παρασκευή 06/01) και θα κορυφωθεί το Σάββατο όταν και θα υπάρξει χιονόπτωση σε όλη την Αττική, συμπεριλαμβανομένης και της Αθήνας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει ραγδαία πτώση, φτάνοντας ακόμα και τους -12 στην Πάρνηθα, την Κυριακή 8 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με ιστοσελίδα την οποία επιμελείται η μετεωρολόγος Χριστίνα Σούζη, το Σάββατο (07/02) αναμένονται χιονοπτώσεις στην Αθήνα, ενώ στα βόρεια προάστια όπως η Κηφισιά, το χιόνι θα πέφτει πυκνό. Την δε Κυριακή, το θερμόμετρο θα πέσει στα βόρεια προάστια ακόμα και στους -6 βαθμούς Κελσίου.

kairos2

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ η Χριστίνα Σούζη έκανε λόγο για ένα σύστημα «αρκετά βαρύ» αλλά και για χιόνια «μέχρι τις... βάρκες».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον καιρό

Δριμύ χιονιά «βλέπει» και ο Σάκης Αρναούτογλου

O Σάκης Αρναούτογλου προβλέπει πως χιόνια θα πέσουν ακόμα και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σήμερα, με ανάρτηση στο Facebook, ανέφερε πως δριμύ ψύχος, με κατά τόπους ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα θα σαρώσει τις επόμενες ημέρες τη χώρα μας.

Διαβάστε εδώ την πρόγνωση

Πού θα χιονίσει σήμερα

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι δυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι ασθενείς. Τη νύχτα βόρειοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -04 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Ο καιρός γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες βαθμιαία από τα δυτικά θα αναπτυχτούν νεφώσεις. Αργά το βράδυ στη δυτική Μακεδονία θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή χιονόνερο και τοπικές χιονοπτώσεις σε ορεινά-ημιορεινά τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν στις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι ασθενείς μεταβλητοί και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Από τη νύχτα βόρειοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -06 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Από αργά το απόγευμα στα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά - ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι στα βόρεια νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 03 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Ο καιρός γενικά αίθριος. Τις βραδινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -01 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Οι άνεμοι δυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα νότια με τοπικές βροχές στα Δωδεκάνησα, όπου είναι πιθανόν να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι στα βόρεια νότιοι νοτιοανατολικοί 4 τοπικά 5 μποφόρ και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια τοπικά η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Πού θα το «στρώσει» τα Φώτα

Για αύριο, Τετάρτη (04/01) προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στο Ιόνιο, τον Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο, τη νότια και την ανατολική νησιωτική χώρα, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά και πρόσκαιρα και σε περιοχές της Ηπείρου και δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια πελάγη 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές.

Την Πέμπτη 05/01) αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, τα νότια και την ανατολική νησιωτική χώρα. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα ενταθούν, θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές της και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια 6 τοπικά 7 και βαθμιαία 8 μποφόρ, οι όποιοι αργά το απόγευμα θα στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση από βορρά προς νότο.

Τα Φώτα (Παρασκευή 06/01) και το Σάββατο (07/01) στη δυτική Ελλάδα νεφώσεις με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και βροχή ή χιονόνερο στα υπόλοιπα. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με χιόνια στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο και καταιγίδες στο Αιγαίο. Σταδιακά από το απόγευμα του Σάββατου αναμένεται ύφεση των φαινομένων. Οι άνεμοι στα δυτικά και βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Σχετικές ειδήσεις