ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία: Ο «Θησέας θα φέρει χιόνια και στην Αττική - Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει

Κακοκαιρία: Ο «Θησέας θα φέρει χιόνια και στην Αττική - Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει

Καιρός:Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται η Ελλάδα, όπου έντονα καιρικά φαινόμενα εκδηλώνονται από το απόγευμα της Παρασκευής στις περισσότερες περιοχές της χώρας, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό «Θησέας» κινείται από την Ιταλία προς το Αιγαίο.

Αναλυτικά σύμφωνα με το meteo, οι βροχές και οι καταιγίδες που σημειώνονται από το μεσημέρι στο Ιόνιο θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας και το βράδυ στα νότια θα ενταθούν σημαντικά (κυρίως στο Νότιο Ιόνιο και στην Πελοπόννησο).

Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, ενώ παροδικές χιονοπτώσεις μικρότερης έντασης θα επηρεάσουν περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με υψόμετρο έως 700 περίπου μέτρα (πιθανόν και χαμηλότερα στα σύνορα με τη Βουλγαρία). Οι βόρειοι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα ενισχυθούν σταδιακά στα 7 μποφόρ, ενώ στα υπόλοιπα πελάγη θα πνέουν νότιοι άνεμοι με εντάσεις έως 6 και πιθανόν τοπικά 7 μποφόρ.

Συγκεκριμένα στην Αττική, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, κυρίως στην Πάρνηθα και κατά τη διάρκεια της νύχτας και σε περιοχές στα βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο (πάνω από τα 500 μέτρα).