ΕΛΛΑΔΑ

Τα προβλήματα από την κακοκαιρία

Τα προβλήματα από την κακοκαιρία

Σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση ορισμένων περιοχών-Δείτε σε ποιες περιοχές της Ελλάδας εστιάζονται τα προβλήματα στις μεταφορές και τις συγκοινωνίες

Συγκεκριμένα, δέκα κοινότητες του δήμου Αργιθέας και τέσσερις κοινότητες του δήμου Καρδίτσας στη Θεσσαλία, έχουν μείνει χωρίς ρεύμα από χθες.

Ο λόγος είναι ότι έχουν πάθει βλάβη κολώνες της ΔΕΗ εξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών.

Ακόμη, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία όλων των φορτηγών με φορτίο άνω των 3,5 τόνων από τον ανισόπεδο κόμβο της Σιάτιστας μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Πολύμυλου καθώς και για το λοιπό οδικό δίκτυο του νομού Κοζάνης.

Τέλος, κλειστή παραμένει η κυκλοφορία στον παράδρομο της Εγνατίας προς Ηγουμενίτσα από τον κόμβο των Κοίλων ως αυτόν της Καλαμιάς.

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα επιχειρούν συνεχώς προκειμένου να αποκατασταθεί σε όλους τους δρόμους η κυκλοφορία.

Ομαλά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό, στο νομό Κοζάνης, καθώς το οδικό δίκτυο αποκαταστάθηκε και τα έντονα καιρικά φαινόμενα υποχώρησαν.

Όμως, η Τροχαία, συνιστά στους οδηγούς που αναμένεται να επισκεφτούν τον νομό Κοζάνης και την ευρύτερη περιοχή, να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες καθώς τα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να αλλάξουν.

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία και στο νομό Σερρών, Πέλλας, Ημαθίας.

Να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες μέρες σημειώθηκαν σοβαρότατα κυκλοφοριακά προβλήματα στην περιοχή, τόσο στην Εγνατία Οδό όσο και στις παρακαμπτήριες οδούς λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας.

Απαραίτητη η χρήση αλυσίδων στις παρακάτω περιοχές:

Αλυσίδες επίσης χρειάζονται στη Ροδόπη στην εθνική οδό Σαπών –Κέχρου, από 30 χλμ., στην επαρχιακή οδό Κάτω Δροσίνη, Δράνια, Οργάνη, Άνω και Κάτω Κάρδαμος, Σμιγάδα, Μυρτίσκη, Άνω Βυρσίνη, Κύμη, στο ορεινό Επαρχιακό Δίκτυο Νέας Σάντας – Κέχρου.

Με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία και σε όλο το επαρχιακό δίκτυο του νομού Θεσσαλονίκης.Επίσης στον επαρχιακό Βέροιας – Κοζάνης (Δ/νση Σελίου) 2ο χλμ., στον δρόμο της Βέροιας προς το Χιονοδρομικό κέντρο Σελίου 2ο χλμ., στον δρόμο από Νάουσα προς τα «3-5 Πηγάδια» 3ο χλμ., στην επαρχιακή οδό Νάουσας – Σφηκιάς 10ο χλμ. και στην Πιερία από το Ελατοχώρι προς το χιονοδρομικό.

Στην Πέλλα, αλυσίδες χρειάζονται στο δρόμο της Άρνισσας προς το Χιονοδρομικό Κέντρο «Βόρας», από το 15ο έως το 25ο χλμ., στην Ημαθία στην Θεσσαλονίκης - Βέροιας - Κοζάνης από το 91,4ο έως 98,3ο χλμ. (μέσω Καστανιάς) έως όρια με Ν. Κοζάνης.

Μόνο με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού Γρεβενών, του νομού Καστοριάς και Φλώρινας.

Στο νομό Λάρισας, μόνο με αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Λάρισας – Κοζάνης, από 30 ως 70 χλμ., στην Ελασσόνας – Γρεβενών, από 1 ως 33 χλμ., στην Κατερίνης – Ελασσόνας, από 68 έως 40 χλμ, στην Λάρισας –Κοζάνης, από 38 ως 68 χλμ.

Στο νομό Τρικάλων αλυσίδες χρειάζονται στην Τρικάλων - Άρτας, από 24ο έως 75ο χλμ., στην Πύλης - Μεσοχώρας, από το 40ο έως 55ο χλμ., στον επαρχιακό Τρικάλων – Ιωαννίνων, από γέφυρα Μουργκανίου και στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο του δήμου Πύλης.

Στην Καρδίτσα στην επαρχιακή οδό Μουζακίου – Άρτας, από 19ο έως 35ο χλμ. (θέση Τύμπανος προς Δυτική Αργιθέα), στην Μουζακίου – Πετριλίου, από 19ο έως 30 χλμ. (θέση Αγ. Νικόλαος προς Ανατ. Αργιθέα), στην Μουζακίου – Λίμνης Ν. Πλαστήρα, από 14ο έως 20ο χλμ. & περιμετρικά της Λίμνης.

Στη Μαγνησία με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορίας στην Βόλου – Καναλίων, από 2ο έως 25ο χλμ. και στη Βόλου – Ζαγοράς, από 25ο έως 38ο χλμ.

Επίσης στην επαρχιακή οδό Καρδίτσας – Ρεντίνας – Καρπενησίου, από 56ο έως 62ο χλμ. (θέση Ζαχαράκι), στην Καρδίτσας – Λίμνης Σμοκόβου, από 21ο χλμ., στην Καρδίτσα-Μοσχάτου - Καστανιάς, από 14ο χλμ.

Στα Ιωάννινα με αλυσίδες στην Ιωαννίνων – Κοζάνης, από 68ο χλμ. έως 78ο χλμ., στην Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας, από 40ο χλμ. έως 42ο χλμ., στην Κόνιτσας –Διστράτου, Κόνιτσας – Αμαράντου, Κόνιτσας – Πάπιγκου, στην Πραμάντων – Άγναντων και σε όλο το επαρχιακό ορεινό δίκτυο του νομού.

Στην Άρτα, αλυσίδες θέλει στην Αθαμανίου – Θεοδώριανα, στη θέση «Σταυρός».

Στη Βοιωτία με αλυσίδες η κυκλοφορίας στην Αγ. Τριάδας - Αγ. Άννας – Κυριακίου, στην Αγ. Άννας – Θίσβης, Διστόμου – Κυριακίου και Ανάληψης – Κυριακίου.

Στην Εύβοια μόνο με αλυσίδες στην Χαλκίδας – Αιδηψού, από 24ο έως 36ο χλμ. (θέση Άγιος), στην Λίμνη – Δρύμωνα ( Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ), στη Λίμνη – Κερασιά – Ιστιαία, στη Στενή – Στρόπωνες - Λαμάρη.

Στην Ευρυτανία με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στην Καρπενησίου – Λαμίας (Ράχες Τυμφρηστού - Τούνελ), Καρπενησίου – Αγρινίου (Μπαγασάκι), Καρπενησίου-Κρικέλλου-Δομνίστας, Καρπενησίου-Φιδάκια, Καρπενησίου-Στενώματος, Καρπενησίου-Προυσού- Αγρινίου (θέση Αραποκέφαλα), Φουρνάς - Καρδίτσας (θέση Ζαχαράκι), στην Φουρνάς - Λαμίας (θέση Σερμιτζέλι), Καρπενησίου-Φουρνάς (θέση Βράχος).

Μόνο με αλυσίδες γίνονται οι μετακινήσεις στη Φωκίδα στην Πενταγιοί – Αρτοτίνα, στην Διακοπή – Δάφνο, στην Καρούτες – Άμφισσα, στη Συκιά – Αθ. Διάκο, Γραβιά - Καλοσκοπή – Πυρά – Μαυρολιθάρι – Καστριώτισσα, Καλοσκοπή – Πανουργιά – Στρόμη, Άνω Πολύδροσος – Χ/Κ Παρνασσού, Επτάλοφος – Χ/Κ Παρνασσού, Γραβιά – Βαργιάνη, Πεντάγιοι - Αρτοτίνα.

Στην Αιτωλία μόνο με αλυσίδες η κίνηση στην Ναυπάκτου – Άνω Χώρας, στην Καλλιθέας – Προυσός, θέση Αραποκέφαλα.

Στη Φθιώτιδα, αλυσίδες στην Λαμίας – Καρπενησίου, από 50ο έως 65ο χλμ., Υπάτης -Καπνοχώρι-Λύχνο-Καστανιά-Μεσοχώρι-Περιστέρι-Πύργος, Λευκάδα-Γαρδίκι-Παλαιοχώρι-Πουγκάκια-Πλάτανος, Δίλοφο-Περιβόλι-Μάρμαρα-Νικολίτσι-Κολοκυθιά-Αργυριά-Κυριακοχώρι, Βιτώλι-Ποβολιάρι-Λιτόσελο, Αγ. Γεώργιος -Δίκαστρο-Περιβλεπτοπιτσιώτισα –Παλαιόκαστρο, Μες -Καψή-Μερκαδα-Μαίριλο-Νεοχώρι, Μακρακώμης –Τσούκα, Καστρί –Τρίλοφο, Πλατύστομο -Γιαννιτσού -Παππά, Μάκρη –Ασβέστης (Δήμου Μακρακώμης) και Αμφίκλειας –Χ/Κ Παρνασσού.