ΕΛΛΑΔΑ

Θεοφάνεια με κρύο, βροχές και χιόνια

Θεοφάνεια με κρύο, βροχές και χιόνια

Ιδιαίτερα τολμηροί θα πρέπει να παρουσιαστούν οι κολυμβητές στο σημερινό εορτασμό των Θεοφανείων, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι θυελλώδεις άνεμοι θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού.

Νεφώσεις που παροδικά θα είναι αυξημένες θα εκδηλωθούν στην Αττική, ενώ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρη καταιγίδα το μεσημέρι και το απόγευμα. Το βράδυ θα χιονίσει στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στη Θεσσαλονίκη και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια αρχικά θα πέσουν στα ορεινά και από το βράδυ σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί . Ο υδράργυρος θα κυμανθεί -2 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές βροχές αναμένονται στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και από το βράδυ σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς και πιθανόν σε πεδινές περιοχές της δυτικής Θεσσαλίας. Το μεσημέρι - απόγευμα τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα έντονα και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια τοπικά 9 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από -1 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στη Μακεδονία και τη Θράκη, κυρίως στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Χιόνια θα πέσουν αρχικά στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές κυρίως της δυτικής Μακεδονίας και από το βράδυ και σε πεδινές. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα κυρίως στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 6 με 8 μποφόρ και το απόγευμα στα ανατολικά 7 με 9 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από -2 έως 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερος.

Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και από το απόγευμα και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Τα φαινόμενα αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα κατά τόπους θα είναι έντονα. Ύφεση αναμένεται από το βράδυ στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 7 με 9 που το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς πιθανόν τοπικά 10 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 6 με 8 και στα βόρεια 7 με 9 πιθανόν 10 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης κυρίως το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 7 με 9 και πιθανόν τοπικά 10 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.