ΕΛΛΑΔΑ

Τσουχτερό κρύο και σήμερα!

Τσουχτερό κρύο και σήμερα!

Άκρως χειμωνιάτικος θα είναι και σήμερα ο καιρός, ωστόσο θα παρουσιάσει μία μικρή βελτίωση από το βράδυ στα δυτικά. Τη νύχτα στα βόρεια αναμένονται τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά ορεινά χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα ενισχυθούν τοπικά φτάνοντας τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός από το βράδυ όμως θα έχουμε νεφώσεις και τη νύχτα στη Μακεδονία ίσως σημειωθούν ασθενείς βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοδυτικοί, βαθμιαία όμως θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα ενισχυθούν, φτάνοντας τα 4 με 6 μποφόρ και στα νότια τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 16 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Αρχικά προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ τη νύχτα στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς θα σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα στραφούν σε δυτικούς και στα νότια θα ενισχυθούν φτάνοντας τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 16 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Στις Κυκλάδες προβλέπονται αρχικά νεφώσεις και ίσως σημειωθούν τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες, βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην Κρήτη αναμένονται παροδικές νεφώσεις και πρόσκαιρα το πρωί στα βόρεια θα σημειωθούν ασθενείς βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι αρχικά θα είναι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και στα νότια θα ενισχυθούν φτάνοντας τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, από το απόγευμα όμως θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις που τη νύχτα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και τοπικά στα νότια θα φτάνουν τα 7 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.