ΕΛΛΑΔΑ

Έρχονται ποινικές διώξεις για τον Λ. Λαυρεντιάδη

Έρχονται ποινικές διώξεις για τον Λ. Λαυρεντιάδη

Με την άσκηση ποινικών διώξεων κλείνει, όπως όλα δείχνουν, ο κύκλος της ποινικής έρευνας που διενεργεί ο εισαγγελέας Ιωάννης Δραγάτσης για την υπόθεση της Proton Bank.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας μέσα στις επόμενες ημέρες πρόκειται να συντάξει πολυσέλιδο πόρισμα με το οποίο θα εισηγείται κακουργηματικές διώξεις.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από:

α) Την απόρριψη της προσφοράς του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη από τη νέα Proton Bank να επιστρέψει τα δάνεια ύψους περίπου 393 εκατομμυρίων ευρώ που ελήφθησαν από εταιρίες εμμέσου ή αμέσου ενδιαφέροντος Λαυρεντιάδη την εποχή που ο ίδιος ήταν πρόεδρος του ΔΣ της τράπεζας και χαρακτηρίζονται ως «επισφαλή».

β) Την άρνηση του εισαγγελέα Ι. Δραγάτση να χορηγήσει στον επιχειρηματία και νέα προθεσμία ώστε να δώσει εξηγήσεις. Αν και οι συνήγοροι του Λ. Λαυρεντιάδη αιτήθηκαν σήμερα ακόμη μια προθεσμία, ο εισαγγελέας απέρριψε το αίτημά τους δεδομένου ότι, ήδη, τους έχει χορηγήσει σειρά προθεσμιών επί μήνες.

Δεν τα βρήκαν Λαυρεντιάδης- Proton Bank

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επαφές του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη με την νέα Proton Bank για την επιστροφή των δανείων ύψους περίπου 393 εκατομμυρίων ευρώ απέβησαν τελικά άκαρπες. Αν και υπήρξε συμφωνία για το ύψος του ποσού που θα επιστραφεί (σ.σ δεν αμφισβητεί το ποσό η πλευρά Λαυρεντιάδη) εντούτοις υπήρξαν αντίθετες απόψεις για τον τρόπο και χρόνο καταβολής αυτού.

Κατά συνέπεια, το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης εκ μέρους της τράπεζας, οδήγησε και σε κλείσιμο της δικογραφίας χωρίς να έχει δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου ο Λ. Λαυρετνιάδης.

Υπενθυμίζεται ότι, σε βάρος του επιχειρηματία έχουν υποβληθεί μηνύσεις τόσο από την παλαιά όσο και από τη νέα Proton Bank οι οποίες, μάλιστα, έχουν δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής στην εξέλιξη της ποινικής διαδικασίας.

Σύμφωνα, πάντως, με τα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί στο σύνολο του Τύπου, το ποσό των δανείων (σε παλαιά και νέα Proton) αγγίζει τα 700 εκατ. ευρώ ενώ ήδη ο Λ. Λαυρεντιάδης έχει επιστρέψει στην τράπεζα 51 εκατ. ευρώ.