ΕΛΛΑΔΑ

Τρία μέτρα το χιόνι στα ορεινά Τρικάλων

Τρία μέτρα το χιόνι στα ορεινά Τρικάλων

Σφοδρή χιονόπτωση σημειώνεται και σήμερα στα Τρίκαλα με τα αποχιονιστικά μηχανήματα να προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο.


Αποκλεισμένα παραμένουν έξι χωριά πάνω από την Καστανιά του δήμου Καλαμπάκας, με την επικοινωνία να γίνεται από την περιοχή της γέφυρας Αλεξίου.

Αδύνατη είναι η κυκλοφορία στην εθνική οδό Τρικάλων- Άρτας από την Πύρα ως και τη γέφυρα Αλεξίου και στην επαρχιακή οδό Κλοκοτού-Προαστίου, στο ύψος της γέφυρας Κλοκοτού.

Σε όλο το ορεινό οδικό δίκτυο των Τρικάλων η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσκολία και με απαραίτητη προϋπόθεση τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην εθνική οδό Τρικάλων - Ιωαννίνων, από 30ο έως 65ο χλμ, στην εθνική οδό Τρικάλων – Γρεβενών, από 30ο έως 54ο χλμ, στην εθνική οδό Τρικάλων - Άρτας, από 21ο χλμ. (Ελάτη) έως 56ο χλμ. και στην επαρχιακή οδό Πύλης – Μεσοχώρας, από 4ο έως 55ο χλμ. (Μεσοχώρα).

Τα αποχιονιστικά μηχανήματα είναι σε λειτουργία , για τέταρτο 24ωρο σε όλο το ορεινό δίκτυο των Τρικάλων, ενώ σε κάποιες περιοχές το χιόνι ξεπερνά τα 3 μέτρα.

Τα σχολεία και σήμερα παρέμειναν κλειστά σε όλους τους δήμους Καλαμπάκας και Πύλης, ενώ αύριο θα παραμείνουν κλειστά από τα στενά της Πύλης και πάνω.

Στις πεδινές περιοχές και συγκεκριμένα την ευρύτερη περιοχή της Φαρκαδόνας, ο Πηνειός ποταμός άρχισε να υποχωρεί.

Να σημειωθεί πως έχουν πλημμυρίσει περισσότερα από 20.000 στρέμματα στις περιοχές του Ζάρκου, του Κλοκωτού, του Κεραμιδίου και της Φαρκαδόνας.