ΕΛΛΑΔΑ

Βροχές, καταιγίδες και σκόνη από την Αφρική

Βροχές, καταιγίδες και σκόνη από την Αφρική

Άστατος καιρός με τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά αναμένονται για σήμερα.

Λίγα χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και άνεμοι τοπικά μέχρι 7 μποφόρ στα πελάγη. Οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική στις κεντρικές και νότιες περιοχές της χώρας.

Στην Αττική, αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 που βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα πρ οβλέπονται στη Θεσσαλονίκη, όπου οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και το θερμόμετρο θα δείξει από 5 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά αναμένονται στη Μακεδονία και τη Θράκη. Πιθανότητα για σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες - παράκτιες περιοχές. Τα φαινόμενα το βράδυ θα περιοριστούν στη Μακεδονία. Οι άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα θαλάσσια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια όπου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Γρήγορη βελτίωση στις νοτιότερες περιοχές.
Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο νότιο Ιόνιο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στις βορειότερες περιοχές και λίγα χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής στέρεας.
Οι άνεμοι στα νότια νοτιοανατολικοί 3 με 5 που από το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν στα 6 τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αραιές νεφώσεις και διαστήματα ηλιοφάνειας.
Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στη δυτική Κρήτη τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Γενικά αίθριος καιρός στα Δωδεκάνησα. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις αυξημένες στα βόρεια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.
Οι άνεμοι στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.