ΕΛΛΑΔΑ

Έρχονται τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι

Έρχονται τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι

Η ημέρα ξεκίνησε με αίθριο καιρό σχεδόν σε όλη τη χώρα, που όμως σταδιακά θα επιδεινωθεί με νεφώσεις και τοπικές βροχές.

Συγκεκριμένα στην Αττική ο καιρός είναι αίθριος, ενώ λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημεριανές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής στα ορεινά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς. Οι άνεμοι πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Στη δυτική Μακεδονία ο καιρός είναι σχεδόν αίθριος, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και στη Θράκη παρατηρούνται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι στην κεντρική Μακεδονία θα πνέουν με 4 - 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3-20 βαθμούς Κελσίου.

Στα δυτικά της χώρας και τα νησιά του Ιονίου, οι αραιές νεφώσεις θα αυξηθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και κυρίως στα ορεινά της Πελοποννήσου ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 7 και 20 βαθμών.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά και Εύβοια ο καιρός από αίθριος θα επιδεινωθεί τις απογευματινές, με την εκδήλωση πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά και νοτιά τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αιγαίο, οι λίγες νεφώσεις θα αυξηθούν τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες και στην Κρήτη θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι στις Κυκλάδες θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα αντίστοιχα θα πνέουν βόρειοι άνεμοι 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.