ΕΛΛΑΔΑ

Συρία: Δεκάδες νεκροί σε συγκρούσεις

Συρία: Δεκάδες νεκροί σε συγκρούσεις

Τουλάχιστον 21 νεκροί, στην πλειοψηφία τους πολίτες είναι ο τραγικός απολογισμός της αιματηρής επίθεσης που εξαπέλυσε σήμερα ο στρατός στους αντάρτες στην πόλη Ντούμα, κοντά στη Δαμασκό.

Όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, «τα ξημερώματα άρματα μάχης των κυβερνητικών δυνάμεων επιτέθηκαν στην Ντούμα, εν μέσω εκρήξεων και πυροβολισμών». Μάλιστα, σύμφωνα με το παρατηρητήριο, ο στρατός έστειλε ενισχύσεις στην πόλη αυτή.

Βίαιες συγκρούσεις σημειώθηκαν στη συνέχεια σε πολλές συνοικίες και ένας πολίτης σκοτώθηκε από ελεύθερους σκοπευτές.

Στην ίδια τη Δαμασκό, δύο νεαροί έχασαν τη ζωή τους το πρωί στη συνοικία Κφαρ Σουσέ όταν άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον του αυτοκινήτου τους.

Στην επαρχία Χομς σκοτώθηκαν τέσσερις άμαχοι, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά, κατά τον βομβαρδισμό της πόλης Ραστάν, ενώ ένας πολίτης τραυματίστηκε θανάσιμα από ελεύθερο σκοπευτή στην πόλη της Χομς. Άλλοι τρεις άμαχοι δέχτηκαν επίθεση με μαχαίρια από μέλη των "σαμπίχα" των φιλοκυβερνητικών πολιτοφυλάκων.

Στην επαρχία Ιντλίμπ, στα βορειοδυτικά της χώρας, αναφέρθηκαν συνολικά πέντε θύματα, στο Σαρακέμπ, το Χαζάνο, το Τζάμπαλ αλ-Ζαουίγια και το Χαν Σεϊχούν.

Στο Χαλέπι οι κυβερνητικές δυνάμεις βομβαρδίζουν το Αναντάν ενώ συγκρούσεις μεταξύ στρατιωτών και ανταρτών σημειώθηκαν κοντά στην κοινότητα Χαριτάν, όπου από μεγάφωνα γινόταν έκκληση προς τους στρατιώτες να λιποτακτήσουν. Σύμφωνα πάντα με το Παρατηρητήριο τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν το όχημά τους δέχτηκε επίθεση, στα βόρεια του Χαλεπίου.