ΕΛΛΑΔΑ

Ανοιξιάτικη θερμοκρασία με τοπικές βροχές

Ανοιξιάτικη θερμοκρασία με τοπικές βροχές

Η άνοδος του υδραργύρου και οι πρόσκαιρες τοπικές βροχοπτώσεις θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, σήμερα Μεγάλη Πέμπτη 12 Απριλίου.

Αναλυτικά, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 μέχρι 22 βαθμούς Κέλσιου.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένεται να εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το μεσημέρι-απόγευμα ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 19 βαθμούς Κέλσιου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική στέρεα, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα είναι νότιων διευθύνσεων 4 τοπικά 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 22 βαθμούς Κέλσιου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι νότιων διευθύνσεων μέχρι 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 6 έως 20 βαθμούς Κέλσιου. Στη δυτική Μακεδονία 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα Νησιά ιόνιου, την ήπειρο, τη δυτική στέρεα και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς το πρωί πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 4 και πρόσκαιρα στο βόρειο ιόνιο νότιοι νοτιοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 22 βαθμούς Κέλσιου.

Στα νησιά ανατολικού αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες όποτε είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα είναι νότιων διευθύνσεων 4 τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια η μέγιστη 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες με πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές βροχές και γρήγορα αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 τοπικά 5 μποφόρ και από το μεσημέρι στην Κρήτη ανατολικοί. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κέλσιου.