ΕΛΛΑΔΑ

Νέοι λογαριασμοί της...σπάταλης Βίκυς Σταμάτη

Νέοι λογαριασμοί της...σπάταλης Βίκυς Σταμάτη

Τουλάχιστον τέσσερις νέοι λογαριασμοί στην ελβετική τράπεζα UBS, με δικαιούχο τη Βίκυ Σταμάτη αποκαλύπτονται μέσα από τα αρχεία του πρώην υπουργού, Άκη Τσοχατζόπουλου που κατασχέθηκαν στο γραφείο του στην οδό Κομνά Τράκα, στην Κυψέλη.


Οι επίμαχοι λογαριασμοί περιέχουν κινήσεις σημαντικών ποσών και αποτυπώνονται μέσα από 16 σελίδες παραστατικών της ελβετικής τράπεζας. Ενδεικτικό της απίστευτης σπατάλης της Βίκυς Σταμάτη είναι ότι μόλις σε διάστημα 15 ημερών, το καλοκαίρι του 2003, είχε χρεώσει με 92.000 ευρώ πιστωτική κάρτα της UBS για αγορές ρούχων και αξεσουάρ σε Κολωνάκι, Κηφισιά, και Ρώμη. Σημειώνεται ότι ακόμη τέσσερις λογαριασμοί έχουν εντοπιστεί στη City Bank με δικαιούχο επίσης τη Βίκυ Σταμάτη.

Παράλληλα, τα «πολύτιμα» για τις ανακριτικές αρχές έγγραφα αποκαλύπτουν νέες εταιρείες, όπως η Conrad International οι οποίες παραπέμπουν στο σκάνδαλο των υποβρυχίων. Ρόλο –κλειδί φαίνεται να διαδραματίζει και το μεγάλο δικηγορικό γραφείο NIEDERER CRAFF & FREY το οποίο, σύμφωνα με τις εκθέσεις κατασχέσεις από το γραφείο του Άκη Τσοχατζόπουλου, διαμεσολαβεί στη διακίνηση μεγάλων εμβασμάτων που έχουν σχέση με την εταιρεία DRUMILAN η οποία εμπλέκεται στο άλλο σκάνδαλο των TOR-M1.

Ωστόσο, η αλληλογραφία της off-shore Nobilis αλλά και ένας λογαριασμός του ΟΤΕ, της ίδιας εταιρείας, που βρέθηκαν στα αρχεία του πρώην υπουργού κρίνονται ως «θησαυρός». Κι’ αυτό διότι η εν λόγω υπεράκτια εταιρεία μεσολάβησε στην αγοραπωλησία του νεοκλασικού της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.