ΕΛΛΑΔΑ

Γ. Σμπώκος: Ο Άκης δεν ήταν σε ήρεμη ψυχολογική κατάσταση!

Γ. Σμπώκος: Ο Άκης δεν ήταν σε ήρεμη ψυχολογική κατάσταση!

«Δεν γνωρίζω για ποιό λόγο ο υπουργός αναφέρεται στο όνομά μου. Ενδεχομένως μια ερμηνεία που μπορώ να δώσω είναι να αναφέρεται κωδικοποιημένα στο όνομά μου και στην πραγματικότητα να εννοεί κάποιον άλλο.

Εξάλλου την τελευταία περίοδο (από την Άνοιξη του 2010 και μετά) ο πρώην υπουργός μου έδινε την εντύπωση ανθρώπου που δεν ήταν σε ήρεμη ψυχολογική κατάσταση».

Αυτή ήταν η εξήγηση που έδωσε στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή ο ήδη προφυλακισμένος πρώην στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Σμπώκος όταν ρωτήθηκε για ποιο λόγο ο πρώην υπουργός αναφέρει το όνομα του στις δεκάδες ιδιόχειρες σημειώσεις του που κατασχέθηκαν στο γραφείο και το σπίτι του.

Ο πρώην γενικός γραμματέας εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επιχειρώντας μάλιστα να δικαιολογήσει τις οικονομικές απαιτήσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου, όπως αυτές αποτυπώνονται στο ημερολόγιο του υποστήριξε:

«Κατά τη συνάντησή μας, μέσα στο 2010, μου ζήτησε να τον βοηθήσω οικονομικά γιατί είχε μεγάλη οικονομική ανάγκη και όχι επειδή του όφειλα χρήματα. Πιθανολογώ ότι με αφορμή κατάλογο που μου έδειχνε με εξοπλιστικά προγράμματα που διεκπεραιώθηκαν επί θητείας μου, ότι θεωρούσε και άφηνε υπονοούμενα για δήθεν κάτω από το τραπέζι συναλλαγές μου. Αυτά τα υπονοούμενα ήθελαν να δείξουν ότι πιθανά έχω χρήματα για να τον βοηθήσω».

Για τη σύζυγο του πρώην υπουργού Βίκυ Σταμάτη ανέφερε:

«Σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί μου , η Βασιλική Σταμάτη, με ασαφείς και δυσνόητους υπαινιγμούς, ζητούσε από εμένα να βοηθήσω το σύζυγό της οικονομικά αφού κι αυτός με είχε τιμήσει με την επιλογή μου ως Γενικό Διευθυντή της Διεύθυνσης Εξοπλισμών...ο τόνος της φωνής της ήταν αυστηρός. Η σύζυγός του μου ζήτησε να τον βοηθήσω στη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται χωρίς να διευκρινίσει αν εννοεί να το κάνω οικονομικά».

Μάλιστα ο Γιάννης Σμπώκος υποστήριξε ότι δεχόταν ανώνυμα τηλεφωνήματα για τη ζωή τη δική του και της οικογένειάς του και καταστροφή της οικίας του αν δεν βοηθούσε τον πρώην υπουργό.