ΕΛΛΑΔΑ

Αναβλήθηκε η δίκη για το στρατιωτικό πρατήριο στη Ρόδο

Αναβλήθηκε η δίκη για το στρατιωτικό πρατήριο στη Ρόδο

Αναβλήθηκε τελικά για τις 14 Μαρτίου 2013 η εκδίκαση από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου της υπόθεσης με τις ατασθαλίες στο στρατιωτικό πρατήριο.

Η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί χθες, ωστόσο ένας εκ των δικηγόρων που εκπροσωπούν τους κατηγορούμενους (εξ Αθηνών) απεβίωσε και ο νέος συνήγορος που ανέλαβε ζήτησε αναβολή προκειμένου να έχει το χρονικό περιθώριο για να προετοιμαστεί για την υπόθεση. Έτσι το δικαστήριο την ανέβαλε για τις αρχές Νοεμβρίου του επόμενου έτους.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου έχουν παραπεμφθεί 6 στρατιωτικοί που κατηγορούνται για πλαστογραφία με χρήση κατ' εξακολούθηση με συνολικό όφελος και ζημία σε βάρος του δημοσίου άνω των 73.000 ευρώ, και για απιστία σχετική με την υπηρεσία κατ' εξακολούθηση με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου.

Συγκεκριμένα, από τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί για την υπόθεση προκύπτει ζημία ύψους 1.480.000 ευρώ σε βάρος του στρατιωτικού πρατηρίου Ρόδου από την δραστηριότητα που φέρονται από σχετικό πόρισμα ελέγχου να είχαν επιδείξει οι κατηγορούμενοι.

Αρχικά στην υπόθεση κατηγορούνταν 12 άτομα σε βάρος των οποίων είχαν ασκηθεί διώξεις όμως τελικά στη δικαιοσύνη παραπέμφθηκαν έξι.

Μετά την απολογία τους το Μάρτιο του 2009, ο εκτελών χρέη διοικητή, ο ταμίας και άλλοι τέσσερις υπαξιωματικοί, αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης τους μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, ενώ οι δύο πρώτοι (διοικητής και ταμίας) και τη καταβολή του ποσού των 30.000 ευρώ έκαστος ως εγγύηση.

Συνήγοροι υπεράσπισης είναι οι κύριοι Στέλιος Κιουρτζής, Δημήτρης Ράπτης, Στέλιος Αλεξανδρής, Μανώλης Κουτσούκος, Ιωάννης Χαρίτος και Γρηγόρης Μοράρης.