ΕΛΛΑΔΑ

Περικυκλωμένο από δυνάμεις των ΜΑΤ το αμαξοστάσιο του Μετρό

Περικυκλωμένο από δυνάμεις των ΜΑΤ το αμαξοστάσιο του Μετρό

Στα άκρα φαίνεται πως θέλει να τραβήξει η κυβέρνηση τη κόντρα με τους απεργούς του Μετρό.

Τα ξημερώματα, η Αστυνομία πραγματοποίησε επιχείρηση για την απομάκρυνση των απεργών στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια.

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 3:40, όταν έκαναν την εμφάνισή τους επτά διμοιρίες των ΜΑΤ-ΕΚΑΜ-ΥΜΕΤ, οι οποίες εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις του αμαξοστασίου και απομάκρυναν από το χώρο τους απεργούς, χωρίς να υπάρξουν αντιδράσεις. Με εντολή και παρουσία εισαγγελέα, οι διμοιρίες επενέβησαν στο σημείο σπάζοντας την αλυσίδα της κεντρικής εισόδου.

Στο κτίριο ήταν περίπου 50 απεργοί, οι οποίοι είχαν δέσει τις πόρτες με αλυσίδες, αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία στο Μετρό. Σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν τρεις προσαγωγές -δύο άτομα προσωπικό ασφαλείας και μία γυναίκα που βρισκόταν στο σημείο για συμπαράσταση- ενώ στη συνέχεια αφέθησαν ελεύθεροι.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης μια κοπέλα παρελήφθη απο ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο γιατί αισθάνθηκε δυσφορία.

Όπως δήλωσε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., έξω από το κέντρο ελέγχου του μετρό, το οποίο παραδόθηκε από την αστυνομία στην εταιρεία, παραμένουν οι αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να διασφαλίσουν την προσέλευση των εργαζομένων στον χώρο.

Αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία στο αμαξοστάσιο. Μέσα στο κτίριο βρίσκονται οι υπάλληλοι της εταιρείας που έχουν πάρει φύλλο πορείας. Οι γύρω δρόμοι είναι αποκλεισμένοι από αστυνομικές δυνάμεις, ενώ κοντά στο αμαξοστάσιο πραγματοποιείται συγκέντρωση συμπαράστασης στους εργαζόμενους του Μετρό, από διάφορα σωματεία.

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο: Επέμβαση των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια

Τι προβλέπει ο νόμος για την «επίταξη»