ΕΛΛΑΔΑ

Αποδοκιμασίες κατά της ΑΔΕΔΥ

Αποδοκιμασίες κατά της ΑΔΕΔΥ

Με αποδοκιμασίες κατά των μελών της ΑΔΕΔΥ ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας για την επιστράτευση των εκπαιδευτικών.

Στο στόχαστρο των αποδοκιμασιών μπήκε και ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Αντώνης Αντωνάκος. «Ήρθαμε εδώ όντας απεργοί, γιατί απεργούμε πάντα, να καταγγείλουμε την απεργοσπαστική απόφαση της ΑΔΕΔΥ και το άδειασμα των καθηγητών», δήλωσε δάσκαλος από το Αιγάλεω, ο οποίος συμμετείχε στη διαμαρτυρία, διευκρινίζοντας ότι είναι επίσης γονιός παιδιού που δίνει πανελλαδικές.

Επιδίδονται τα φύλλα πορείας

Συνεχίζεται πάντως η επίδοση των φύλλων επιστράτευσης στους συνολικά 86.000 εκπαιδευτικούς. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, η επιστράτευση θα ισχύει από τις 12.00 το μεσημέρι της Τετάρτης 15 Μαΐου.

Οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οφείλουν να παρουσιαστούν και να ασκούν τα καθήκοντά τους στις θέσεις όπου υπηρετούν.

«Όχι» από το ΣτΕ στο πρώτο αίτημα της ΟΛΜΕ

Παράλληλα, απερρίφθη από το Συμβούλιο της Επικρατείας το αίτημα της ΟΛΜΕ να χορηγηθεί προσωρινή διαταγή, με την οποία να «παγώνουν» προσωρινά οι κυβερνητικές αποφάσεις για την πολιτική κινητοποίηση των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και την επίταξη των κτηρίων (σχολείων), που είναι αναγκαία για την διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων.