ΕΛΛΑΔΑ

Ρουπακιάς: Χτύπησα «τυφλά» με το μαχαίρι

Ρουπακιάς:  Χτύπησα «τυφλά» με το μαχαίρι

«Δεν ξέρω, δεν άκουσα, δεν είδα». Με συνεχόμενες αρνήσεις και με αναφορές στο «φιλανθρωπικό έργο» της Χρυσής Αυγής ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο Χρυσαυγίτης που δολοφόνησε τον Παύλου Φύσσα το βράδυ της 17 Σεπτεμβρίου στο Κερατσίνι, όχι μόνο αρνήθηκε την κατηγορία της «συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση» αλλά εκθείασε τις «πράξεις» της Χ.Α.

Κατά τη διάρκεια της νέας απολογίας του στους ανακριτές ο δολοφόνος του 34χρονου μουσικού ανέφερε ότι εισήλθε από περιέργεια στις τάξεις της Χ.Α. πριν από ένα ακριβώς ένα χρόνο. «Ασχολήθηκα με τη διανομή τροφίμων και ιματισμού σε άστεγους, ενώ έλαβα μέρος και σε κάποιες εκδρομές του κόμματος στο ποταμό Νέδα στην εκδήλωση του Μελιγαλά το 2013. Η σχέση μου ήταν πραγματικά χαλαρή με τη Χρυσή αυγή» ανέφερε ο Γιώργος Ρουπακιάς και τόνισε: «Δεν αποδέχομαι τη συμμετοχή μου σε εγκληματική οργάνωση ούτε γνώρισα τη ΧΑ σαν εγκληματική οργάνωση. Εγώ τη Χρυσή Αυγή τη γνώρισα μέσα από τα συσσίτια τροφίμων και ρουχισμού, από ομιλίες βουλευτών που μίλαγαν για την Αρχαία Ελλάδα και σχολίαζαν την καθημερινότητα. Ήμουν και είμαι πεπεισμένος για τις καλές προθέσεις αυτού του κόμματος».

Σε ερώτηση των ανακριτών αν υπήρχε στην τοπική οργάνωση της Νίκαιας επιχειρησιακή ομάδα με αποστολή τη φρούρηση του κτιρίου της τοπικής είτε την εκτέλεση συναφών δράσεων, ο Γιώργος Ρουπακιάς απάντησε: «Για την εκτέλεση συναφών δράσεων από οποιαδήποτε ομάδα δεν ξέρω τίποτα ούτε υπήρξα ποτέ μέλος μιας τέτοιας ομάδας. Υπήρχε όμως η λεγόμενη ασφάλεια του κτιρίου. Στην ασφάλεια δεν άνηκαν περισσότερα από πέντε άτομα τα οποία πράγματι ήταν εφοδιασμένα με συγκεκριμένη στολή δηλαδή μαύρη μπλούζα με λογότυπο της ΧΑ, παντελόνι φόρμα εκστρατείας, στρατιωτικές αρβύλες και καπέλο τζόκει στρατιωτικού τύπου. Η ομάδα παρείχε τις υπηρεσίες της μόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες αλλά και όταν υπήρχαν ομιλίες ή άλλες εκδηλώσεις πχ διανομή τροφίμων. Δεν υπήρχε κάποια ετοιμοπόλεμη δύναμη κρούσης στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια»

Ωστόσο λίγο αργότερα όταν εξιστορούσε στους ανακριτές κατά τη δική του εκδοχή πως διαδραματίστηκαν τα γεγονότα το βράδυ της δολοφονίας είπε: «Πήγα στην τοπική και είδα 10-12 μηχανές στις οποίες επέβαιναν 17-18 άτομα . Ρώτησα τον Καζατζόγλου τι έγινε και μου απάντησε την πέσανε σε κάποιο δικό μας στο Κερατσίνι». Τελικά από ότι φαίνεται επιχειρησιακή ομάδα ή αλλιώς τάγμα εφόδου υπήρχε και αποτελούταν από πολύ περισσότερα άτομα. Επανέλαβε ότι του επιτέθηκε ο Παύλος Φύσσας μαζί με κάποια άλλα άτομα και αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει το σουγιά που είχε για αυτοπροστασία μέσα στο αυτοκίνητο του. «Χτύπησα τυφλά, αυτόν που με χτυπούσε.... Ήταν ο φόβος, η ταραχή μου, η κακιά στιγμή...»

Δήλωσε επίσης άγνοια για το καταστατικό της Χρυσής Αυγής που περιέχεται στη δικογραφία. «Αποδέχομαι την ιδεολογία του εθνικισμού, όμως ουδέποτε χρησιμοποίησα εθνικοσοσιαλιστικά συνθήματα όπως «Ζήτω η Νίκη». Ουδέποτε χαιρέτισα με ναζιστικό τρόπο και αγνοώ την ιστορική προέλευση του συνθήματος «Αίμα, τιμή». Γνωρίζω το σύνθημα «Αίμα, Τιμή, Χρυσή Αυγή» ως κομματικό σύνθημα, που ως τιμή ερμηνεύω την ειλικρίνεια κι αυτό που λέμε «μπέσα». Το αίμα εκπροσωπούσε όπως μας έλεγαν την καθαρότητα της φυλής", είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Γ. ΡΟΥΠΑΚΙΑ

Διαβάστε επίσης:

Προφυλακιστέος ξανά ο Ρουπακιάς

Έφοδος του ΣΔΟΕ στα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Δυο Έλληνες εφοπλιστές «δείχνει» μάρτυρας ως χρηματοδότες της Χ.Α.

Ανοίγουν οι λογαριασμοί της Χρυσής Αυγής

Πρώην μέλος της X.A: Τρώγαμε τις εισφορές των μελών στις ταβέρνες

ΣΔΟΕ για Χρυσή Αυγή: Βγαίνουν οι «σκελετοί» από την ντουλάπα