ΕΛΛΑΔΑ

ΣΔΟΕ για Χρυσή Αυγή: Βγαίνουν οι «σκελετοί» από την ντουλάπα

ΣΔΟΕ για Χρυσή Αυγή: Βγαίνουν οι «σκελετοί»  από την ντουλάπα

Τι λέει η Τρόικα και τι φοβούνται οι Βρυξέλλες


Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που φέρεται να συλλέγει καθημερινά το ΣΔΟΕ σχετικά με την διακίνηση τεράστιων χρηματικών ποσών σε τραπεζικούς λογαριασμούς της Χρυσής Αυγής.

Πρόκειται για ποσά που φέρονται να προέρχονται από εμβάσματα που- σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες- έφθαναν σε τραπεζικούς λογαριασμούς της οργάνωσης από ανώτατους παράγοντες της δημόσιας ζωής, στους οποίους συγκαταλέγονται ακόμα και Μητροπολίτες! Σύμφωνα με πηγές ορκωτών εισαγγελέων που ανιχνεύουν την υπόθεση εκ μέρους του ΣΔΟΕ, τα ποσά που φέρονται να διακινούνται ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, για τα οποία δεν αναζητείται μόνο η εξακρίβωση της πηγής προέλευσής τους αλλά και ο τελικός προορισμός τους.

Υπάρχουν ασφαλείς εκτιμήσεις ότι πίσω από την Χρυσή Αυγή, ξεδιπλώνεται καθημερινά μέσω της έρευνας ένας ολόκληρος μηχανισμός που έχει στηθεί προκειμένου να στηρίζει τις δράσεις της τόσο από οικονομικής όσο και... πολιτικής άποψης. Στους κόλπους των πολιτικών κομμάτων κυβέρνησης και αντιπολίτευσης υπάρχει διάχυτος προβληματισμός για το πόσο μακριά είναι η «ουρά του φιδιού» και μέχρι που μπορεί να φθάσει.

Ο προβληματισμός όμως δεν αφορά μόνο τις πηγές χρηματοδότησης της οργάνωσης αλλά και τον τρόπο αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ανώτατοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν στείλει μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση στο παρασκήνιο ώστε να εγκαταλείψει την ιδέα να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή.

Υπό τις πιέσεις που αναμένεται να ασκήσει η Τρόικα για την συνέχιση της αυστηρής πολιτικής λιτότητας στην Ελλάδα, οι Ευρωπαίοι ανησυχούν σοβαρά για το ενδεχόμενο να γιγαντωθεί το ρεύμα στήριξης της Χρυσής Αυγής στην περίπτωση που οι ελληνικές αρχές αποπειραθούν να την εξοντώσουν δια της απαγόρευσης. Ο φόβος γίνεται ακόμα μεγαλύτερος υπό την σκιά των επικείμενων ευρωεκλογών.

Πάντως η εντολή που έχει δοθεί από την Τρόικα είναι να ανιχνευθούν μέχρι κεραίας τα οικονομικά στοιχεία της οργάνωσης, καθώς θεωρούν ότι με τον τρόπο αυτό στην περίπτωση εντοπισμού παρανομιών θα ακυρωθεί το ηθικό πλεονέκτημα που με κάθε τρόπο προσπαθεί η Χρυσή Αυγή να χτίσει.

Διαβάστε επίσης:

Επιστρατεύεται ο κοριός της ΕΥΠ για τη Χρυσή Αυγή

Τα τηλέφωνα «έδωσαν» τους πέντε που μίλησαν με τον Ρουπακιά

Κασιδιάρης: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Αριστερά είναι εγκληματικές οργανώσεις

Παναγιώταρος «συνδράμει» τα ΜΑΤ εναντίον διαδηλωτών

Κλαίνε τώρα οι αβανταδόροι της ακροδεξιάς…

Σύλληψη αστυνομικού για τα όπλα στα γραφεία της ΧΑ στο Αγρίνιο

Στις φυλακές Μαλανδρίνου σήμερα ο Ρουπακιάς

Ο γραμματέας τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής με ναζιστικό πιστόλι