ΕΛΛΑΔΑ

Ποινική δίωξη για 2 κακουργήματα για τους συλληφθέντες στο Ζεφύρι

Ποινική δίωξη για 2 κακουργήματα για τους συλληφθέντες στο Ζεφύρι

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εμπορία και αρπαγή ανηλίκου από κοινού ασκήθηκε από τον εισαγγελέα σε βάρος του53χρονου και της 48χρονης γυναίκας του που συνελήφθησαν στο Ζεφύρι μετά από καταγγελία ότιείχαν σπίτι τους βρέφος, χωρίς να είναι οι βιολογικοί του γονείς.

Oι κατηγορούμενοι δεν είχαν δικηγόρο και ζήτησαν και πήραν προθεσμία από τον ανακριτή για να απολογηθούν. Σύμφωνα με τη δικογραφία τον περασμένο Μάρτιο παρέλαβαν από ημεδαπή Ρομά κοριτσάκι, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ, όπως άλλωστε φέρονται να παραδέχτηκαν και ενώπιον του εισαγγελέα.

Οι δυο κατηγορούμενοι ισχυρίζονται ότι είχαν μεγάλη λαχτάρα να αποκτήσουν παιδί και με τη μεσολάβηση για γυναίκας με το όνομα «Κατερίνα» (χωρίς να δώσουν επώνυμο) πήραν το κοριτσάκι. Η 48χρονη γυναίκα μάλιστα φέρεται να προσπάθησε ανεπιτυχώς να το "δηλώσει", ως τέκνο της, στο Δήμο Φυλής. Στη δικογραφία πάντως υπάρχει κατάθεση γειτόνισσας η οποία υποστηρίζει πως είχε δει την 48χρονη να κυκλοφορεί στο δρόμο με μαξιλάρι στην κοιλιά, προσποιούμενη την έγκυο.

Οι αρχές προσανατολίζονται να ζητήσουν άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των κατηγορουμένων ώστε να διαπιστώσουν αν πράγματι υπήρξαν συνεννοήσεις για την υπόθεση με τη γυναίκα με το όνομα «Κατερίνα», ενώ ήδη έχει δοθεί εντολή να υποβληθεί το παιδάκι σε τέστ DNA.