ΕΛΛΑΔΑ

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Ρόδος

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης  η Ρόδος

Νεκρή μια γυναίκα 40 ετών-Αγνοούμενοι οδηγοί- Τουλάχιστον 150 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και 50 επιχειρήσεις διάσωσης-Χωρίς ρεύμα το νησί

Δυο ώρες ισχυρής καταιγίδας ήταν αρκετές για να "Πνίξουν" τη Ρόδο.

Μια γυναίκα 40 ετών βρέθηκε νεκρή από τα σωστικά συνεργεία στη περιοχή Μαριτσά η οποία πιθανότατα παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, ενω συνεχίζουν να αγνούνται ακόμη δυο άτομα που επέβαιναν σε αυτοκίνητο το οποίο παρασύρθηκε, όταν κατέρρευσε γέφυρα, μετά από υποχώρηση του εδάφους.

Στο όχημα επέβαιναν 3 άτομα εκ των οποίων το ένα διεσώθη, ενώ έως αυτή την ώρα αγνοούνται οι άλλοι δυο επιβαίνοντες, ένας άνδρας και μια γυναίκα.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα πρόκειται για δυο εκπαιδευτικούς 50 και 30 ετών.

Η περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο είναι η Ιαλυσός, το Παραδείσι και η Κρεμαστή, όπου και υποχώρησε το έδαφος με αποτέλεσμα να αγνοούνται τα δυο άτομα.

Η πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί περισσότερες από 150 κλήσεις, ενώ πραγματοποιήθηκαν 50 επιχειρήσεις κατά τις οποίες διασώθηκαν 20 άτομα .

Η βροχόπτωση έπληξε κυρίως το βόρειο τρίγωνο του νησιού και προκάλεσε αρκετά προβλήματα κυρίως στους δρόμους ενώ πλημμύρισαν αρκετά σπίτια και καταστήματα.

rodos3

Λόγω της κακοκαιρίας υπήρξε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε αρκετές περιοχές του νησιού.

Αν και η βροχή διήρκεσε δύο περίπου ώρες προκάλεσε αρκετές ζημιές κυρίως στο οδικό δίκτυο του νησιού.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι πληγείσες, από τις ισχυρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών, περιοχές της Ρόδου, έπειτα από αίτημα του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και του δημάρχου της Ρόδου.

Αύριο το πρωί θα μεταβεί στη Ρόδο από την Αθήνα, με ελικόπτερο σούπερ πούμα, για να συνδράμει τις δυνάμεις που βρίσκονται εκεί μια ομάδα πυροσβεστών της ΕΜΑΚ. Μαζί τους θα μεταβεί και η Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Χριστιάνα Καλογήρου.

Η ΕΜΑΚ θα συμμετάσχει κυρίως στις έρευνες για τον εντοπισμό των δυο ατόμων που αγνοούνται μέχρι αυτή την ώρα (σ.σ. αν δεν έχουν βρεθεί μέχρι το πρωί) αλλά και σε άλλες επιχειρήσεις που θα γίνουν στις πληγείσες περιοχές.

Στο μεταξύ, στη Ρόδο έχουν μεταβεί δυνάμεις της πυροσβεστικής και από τα γύρω νησιά ενισχύοντας τις τοπικές δυνάμεις που συνεχίζουν να αντλούν ύδατα από πλημμυρισμένα σπίτια.

Διαβάστε επίσης:

Καταιγίδα στη Ρόδο-Απεγκλωβίστηκαν οδηγοί

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Ρόδος-Αγνοούνται οδηγοί