ΕΛΛΑΔΑ

Σύγκλητος: Ξεκινούν τα μαθήματα στις 16 Δεκεμβρίου

Σύγκλητος: Ξεκινούν τα μαθήματα στις 16 Δεκεμβρίου

Ερωτηματικά προκαλεί σε πολλούς η απόφαση της Συγκλήτου για την έναρξη των μαθημάτων στις 16 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και μόλις μια εβδομάδα πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Πολλοί είναι οι φοιτητές που υποστηρίζουν ότι τελικά το Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν θα ανοίξει ούτε τη Δευτέρα καθώς και στο παρελθόν υπήρξε ανάλογη απόφαση της Συγκλήτου που δεν εφαρμόστηκε.

Όπως υποστηρίζουν αρκετοί η Σύγκλητος φαίνεται να πετά το «μπαλάκι» στο Υπουργείο Παιδείας αφού στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι:

"Καλεί στο ενδιάμεσο διάστημα το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να συμβάλει στην επίτευξη της ομαλής λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, μέσω μιας ουσιαστικής συζήτησης με το επίσημο Πανεπιστήμιο, για την άρση συγκεκριμένων τυπικών και πρακτικών προβλημάτων.
Είναι αυτονόητο ότι όλα τα παραπάνω επιβάλλεται να γίνουν σε ατμόσφαιρα καλής θελήσεως και πίστεως με τη δημιουργία του κατάλληλου ήπιου κλίματος".

Η Σύγκλητος ζητά από το υπουργείο Παιδείας να ρυθμίσει τις τεχνικές λεπτομέρειες, όπως την επιστροφή του προσωπικού που βγήκε σε διαθεσιμότητα, προκειμένου να μπορεί να λειτουργήσει το Πανεπιστήμιο.

Εάν γίνει αυτό τότε το Πανεπιστήμιο θα λειτουργήσει από τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου. Όσον αφορά το εξάμηνο, μέλη της Συγκλήτου τόνισαν ότι πρόθεση είναι να σωθεί, αλλά πλέον θεωρούν ότι τώρα είναι αρκετά δύσκολο.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που η Σύγκλητος ανακοινώνει την έναρξη των μαθημάτων καθώς και σε προηγούμενη συνέλευση στις 12/11 είχε ανακοινώσει έναρξη μαθημάτων στις 19 Νοεμβρίου.

Διαβάστε επίσης:

Για την άλλη Δευτέρα μετατίθεται το άνοιγμα του Πανεπιστημίου Αθηνών

Δύο νέες 24ωρες απεργίες αποφάσισαν οι διοικητικοί του ΕΚΠΑ

Έκτακτη συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών