ΕΛΛΑΔΑ

Στους δρόμους οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς από το νέο σεισμό

Στους δρόμους οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς από το νέο σεισμό

Στους δρόμους βρίσκονται ξανά οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς μετά το νέο χτύπημα του εγκέλαδου στις 05.08 σήμερα τα ξημερώμτα.

Η νέα σεισμική δόνηση είχε επίκεντρο βορειοδυτικά του Αργοστολίου με το μέγεθός της να εκτιμάται στα 5,7 Ρίχτερ από το ινστιτούτο της Αθήνας και στα 6,1 από το ευρωμεσογειακό.

Από το νέο σεισμό 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Ληξουρίοιυ ελαφρώς τραυματισμένοι, όπως δήλωσε στο newsbomb.gr, o διοικητής του νοσοκομείου κ. Διονύσης Μαρκάτος.

Στο Ληξούρι τα μεγαλύτερα προβλήματα

Στην πόλη του Ληξουρίου φαίνεται ότι εντοπίζονται οι περισσότερες ζημιές που προκάλεσε ο νέος ισχυρός σεισμός, με την πόλη να είναι χωρίς ρεύμα και νερό.
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων του Ληξουρίου έχουν υποστεί ζημιές αρκετά σπίτια ενώ κατέρρευσε ο εξωτερικός μαντρότοιχος του τοπικού νοσοκομείου, δυσχεραίνοντας την πρόσβαση στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

lim

Τι δηλώνουν οι σεισμολόγοι

«Δεν είναι ο ίδιος σεισμός με τον προηγούμενο», δήλωσε ο γεωλόγος και αντιπρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, σε τηλεοπτικό σταθμό. «Πρώτη φορά βίωσατέτοιο σεισμό στο νησί. Το ξενοδοχείο, που διέμενα, κόντεψε να καταρρεύσει», πρόσθεσε.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο μεγαλύτερου σεισμού ακόμη και 7 Ρίχτερ», τόνισε σε πρωινή εκπομπή ο Ομότιμος Καθηγητής Σεισμολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαζάχος.

Ο γνωστός σεισμολόγος υποστήριξε, βάσει ερευνών που έχει πραγματοποιήσει, ότι το συγκεκριμένο ρήγμα μπορεί να δώσει το μέγιστο σεισμό των 7 Ρίχτερ και επεσήμανε ότι το σημαντικό είναι να προστατευτούν οι πολίτες, να συνεχιστούν τα μέτρα που λαμβάνει η Πολιτεία για να μη θρηνήσουμε θύματα. «Χρειάζονται μέτρα για καιρό. Το σημαντικό είναι οι ανθρώπινες ζωές, δεν πρέπει να θρηνήσουμε θύματα», ανέφερε.

pez

Σε ερώτηση για το αν οι επιστήμονες είχαν στο μικροσκόπιο των ερευνών την περιοχή, υποστήριξε ότι: «Υπήρξαν σημάδια ότι θα γίνει σεισμός στην περιοχή. Ο ισχυρός σεισμός ήταν αναμενόμενος».

Ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης, δήλωσε ότι υπέστη ζημιές η προβλήτα του λιμανιού στην πόλη του Ληξουρίου. Πάντως ο κ Τσελέντης είπε ότι ο νέος σεισμός ήταν μια φυσιολογική εξέλιξη του φαινομένου και μετά από το σημερινό φαινόμενο ο ίδιος αισθάνεται πιο ήσυχος.

Ενεργοποιείται το σχέδιο Δευκαλίων

Εντολή για την ενεργοποίηση του σχεδίου ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ που έχει εκπονηθεί για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών έδωσε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Δ. Αβραμόπουλος με αφορμή την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Κεφαλονιά μετά το νέο σεισμό.

avra

Εντός της ημέρας αναμένεται να μεταβεί στο νησί κυβερνητικό κλιμάκιο με αεροσκάφος C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ θα αποπλεύσει ένα αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού μεταφέροντας μεταξύ άλλων και διάφορα μηχανήματα.

Ο κ. Αβραμόπουλος βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά τον οποίο ενημερώνει για την κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στην Κεφαλονιά μεταβαίνει ο Ν. Δένδιας

Στην Κεφαλονιά μεταβαίνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, προκειμένου να επιθεωρήσει και να συντονίσει τις ενέργειες πολιτικής προστασίας.

Τον κ. Δένδια θα συνοδεύσει ο γενικός γραμματέας Προστασίας του Πολίτη, Π. Γεωργιάδης.

Διαβάστε επίσης:

Ληξούρι: Διοικητής νοσοκομείου στο newsbomb: Yπό έλεγχο η κατάσταση

Δείτε συγκλονιστικές φωτογραφίες από το νέο σεισμό στην Κεφαλονιά

Τα σχόλια των χρηστών στο Facebook για τον σεισμό στην Κεφαλονιά

Επίσκεψη κλιμακίου της ΔΗΜΑΡ στην Κεφαλονιά

Νέος ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά

Νέο βίντεο από τον σημερινό σεισμό στη Κεφαλονιά

Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ μεταβαίνει στην Κεφαλονιά

Κεφαλονιά: Κλειστά μέχρι την Τετάρτη τα σχολεία

Δύο πλοία του Ναυτικού στην Κεφαλλονιά

Νέος ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά

Κεφαλονιά: Δέκα τραυματίες από τον σεισμό

Κεφαλονιά: Από τον ίδιο εστιακό χώρο, ο νέος σεισμός 5,7 Ρίχτερ

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε σεισμό 7 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά»

Κεφαλονιά: Βίντεο από τη στιγμή του νέου σεισμού