ΕΛΛΑΔΑ

Προθεσμία για τις 8 Απριλίου πήρε ο Γιάννος Παπαντωνίου

Προθεσμία για τις 8 Απριλίου πήρε ο Γιάννος Παπαντωνίου

Προθεσμία για τις 8 Απριλίου ζήτησε και έλαβε από την αρμόδια ανακρίτρια ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννος Παπαντωνίου που κατηγορείται για δύο πράξεις ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες , η μία εκ των οποίων διώκεται σε βαθμό κακουργήματος καθώς αφορά στο έτος 2010 (σ.σ. οπότε αυστηροποιήθηκε το νομοθετικό πλαίσιο).

Σε βάρος του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για την υπόθεση των χρημάτων (1,3 εκατ. ευρώ) που εντοπίστηκαν, μέσω της «λίστας Λάγκαρντ», ενώ η δίωξη στρέφεται και κατά της συζύγου του κ. Παπαντωνίου, Σταυρούλας, Κουράκου για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας στις πράξεις του πρώην υπουργού.

Ο πρώην υπουργός έχει δηλώσει ότι δεν γνώριζε την ύπαρξη του επίμαχου χρηματικού ποσού, καθώς ο τραπεζικός λογαριασμός αποτελούσε περιουσιακό στοιχείο της συζύγου του από τον προηγούμενο γάμο της. Όπως έχει πει και ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, ο εν λόγω λογαριασμός είχε ανοιχθεί το 2000, εν αγνοία του και ότι τα χρήματα που κατατέθηκαν σε αυτόν αποτελούν, ουσιαστικά, χρήματα της συζύγου του και του τέως συζύγου της, για τις σπουδές των δύο γιων τους. Φέρεται, επίσης, να υποστηρίζει ότι τα χρήματα, το 2010, επαναπατρίστηκαν και περιήλθαν στα παιδιά της συζύγου του.

Σημειώνεται ότι για τη μία πράξη ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες του έτους 2008 (δηλαδή πριν γίνει κακούργημα) ο πρώην υπουργός και η σύζυγος του έχουν απολογηθεί και έχουν αφεθεί ελεύθεροι με εγγυήσεις 50.000 και 200.000 ευρώ, αντίστοιχα, τον περασμένο Απρίλιο. Ήδη μάλιστα η υπόθεση αυτή θα δικαστεί σύντομα στο Εφετείο.

Διαβάστε επίσης:

Παπαντωνίου: «Ανακριβή και ψευδή τα δημοσιεύματα»