ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Βρήκαν την... άκρη για τη μεγάλη κλοπή των κρεάτων!

Κρήτη: Βρήκαν την... άκρη για τη μεγάλη κλοπή των κρεάτων!

Ένα φορτηγάκι κλειστού τύπου (κλούβα), το οποίο είχε κλαπεί από την περιοχή του Βενιζελείου, είναι ένα από τα αυτοκίνητα τα οποία χρησιμοποίησαν οι δράστες προκειμένου να φορτώσουν τους τόνους κρέατος που έκλεψαν με. κινηματογραφικό τρόπο από τις εγκαταστάσεις γνωστής εταιρείας, στην περιοχή των Μαλάδων.

Το κλεμμένο αυτοκίνητο εντοπίστηκε σε σχετικά κοντινή ακτίνα από τον τόπο της κλοπής και «ξεσκονίζεται» από τους αστυνομικούς της σήμανσης της Ασφάλειας Ηρακλείου.

Την ίδια ώρα παραμένουν τα ερωτηματικά για τον τρόπο δράσης των ατόμων που ενεπλάκησαν στην «μεγάλη κλοπή». Οι δράστες ήταν πολύ καλά «διαβασμένοι» και άψογα οργανωμένοι.

Όπως αναφέρει το Cretalive, έκλεψαν περισσότερα από 300 αρνιά καλής ποιότητας και περίπου τέσσερις τόνους μοσχαρίσιου και χοιρινού κρέατος. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι με βάση τα όσα έχουν κατατεθεί, τα κρέατα πρώτης ποιότητας ήταν στα εσωτερικά ψυγεία, κάτι που γνώριζαν οι δράστες, οι οποίοι αποδείχτηκαν «επιλεκτικοί».

Ακόμα, όπως αποδεικνύεται, διέθεταν τα κατάλληλα μέσα για να ανασηκώσουν την βαριά πόρτα των εγκαταστάσεων, η οποία άνοιγε με τηλεχειριστήριο. Την ανασήκωσαν με κάποιο μηχάνημα και στην συνέχεια την έσυραν. Η παραβίαση της δεύτερης μεταλλικής πόρτας ήταν πιο απλή: αρκούσε ένα λοστάρι. Οι δράστες γνώριζαν πολύ καλά πώς και πού θα κινηθούν, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη το χρόνο και τον κίνδυνο να γίνουν αντιληπτοί από τους εργαζόμενους σε εταιρεία ιδιωτικής φύλαξης που περιπολούσε τον χώρο ανά περίπου μία ώρα.

Το εμπόρευμα ήταν ασφαλισμένο. Στις εγκαταστάσεις δεν υπήρχαν κάμερες ασφαλείας ούτε συναγερμός.

Διαβάστε επίσης:

Πασχαλινή έξοδος με προβλήματα και μποτιλιάρισμα πριν τη Λαμία