ΕΛΛΑΔΑ

Νέα νίκη των καθαριστριών στον Άρειο Πάγο

Νέα νίκη των καθαριστριών στον Άρειο Πάγο

Σοβαρό βήμα, ώστε να καταρρεύσουν στην πράξη μνημονιακά μέτρα, που λήφθηκαν δίχως να υπολογίζουν σε αρκετές περιπτώσεις το Ελληνικό Σύνταγμα.

Δεύτερη νίκη πέτυχαν οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών στον Άρειο Πάγο, καθώς απερρίφθη το αίτημα του Δημοσίου να «παγώσει» προσωρινά η δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, με την οποία διατάχθηκε η επαναπρόσληψή τους.

Ο πρόεδρος υπηρεσίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου απέρριψε, σύμφωνα με τον συνήγορο των καθαριστριών Γιάννη Καρούζο, το αίτημα του ΥΠ.ΟΙΚ με το οποίο ζητούσε να εκδοθεί προσωρινή διαταγή η οποία ουσιαστικά θα πάγωνε την εκτέλεση της δικαστικής απόφασης που διατάσσει την επαναπρόσληψη των καθαριστριών.

Το αίτημα υποβλήθηκε στο πλαίσιο των δικαστικών ενεργειών του Υπουργείου για να ανατρέψει τη δικαίωση των καθαριστριών. Παράλληλα το δημόσιο υπέβαλε αίτημα αναστολής εκτέλεσης της απόφασης, που θα συζητηθεί στις 10 Ιουνίου και αίτηση αναίρεσης.

Η Δικαιοσύνη απέδειξε ότι στέκεται στο ύψος της, δίπλα στα δίκαια αιτήματα εργαζομένων που έχουν πληγεί από τα μνημονιακά μέτρα της κυβέρνησης και ότι δεν καταλαβαίνει από «παρεμβάσεις» τύπου Θεοχάρη, ο οποίος χθες έσπευσε να προεξοφλήσει ότι μη επαναπρόσληψη των καθαριστριών είναι πολιτική απόφαση.

Το προηγούμενο διάστημα πολλοί είναι οι πολίτες που έχουν προσφύγει στα ελληνικά δικαστήρια ενάντια σε αποφάσεις που τους οδηγούν στην εξαθλίωση και έχουν δικαιωθεί.

Η δεύτερη δικαίωση των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών θα δώσει νέα ορμή στο κύμα οργής των πολιτών, για να διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματά τους και μέσω της δικαστικής οδού. Πρόκειται για σοβαρό βήμα, ώστε να καταρρεύσουν στην πράξη μνημονιακά μέτρα, που λήφθηκαν δίχως να υπολογίζουν σε αρκετές περιπτώσεις το Ελληνικό Σύνταγμα και βύθισαν τον ελληνικό λαό στην απόγνωση.

Διαβάστε επίσης:

Στο υπουργείο Οικονομικών για δεύτερη ημέρα οι απολυμένες καθαρίστριες

«Λουκέτο» στο υπουργείο Οικονομικών έβαλαν οι απολυμένες καθαρίστριες

Επανατοποθετούνται προσωρινά οι καθαρίστριες στο ΥΠΟΙΚ