ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Τετραπληγική έχασε τη ζωή της όταν της έκοψαν το ρεύμα

Χανιά: Τετραπληγική έχασε τη ζωή της όταν της έκοψαν το ρεύμα

Μία τετραπληγική γυναίκα έχασε σήμερα το μεσημέρι την ζωή της επειδή η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα με αποτέλεσμα τα μηχανήματα που την στήριζαν στη ζωή να σταματήσουν.

Σύμφωνα με το cretapost, το τραγικό αυτό γεγονός εκτυλίχθηκε στα Χανιά και συγκεκριμένα στην περιοχή των Νέων Χανίων.

Άτυχη γυναίκα που εδώ και 15 χρόνια ήταν τετραπληγική, υποστηριζόταν μηχανικά.

Όταν ο ΔΕΔΔΗΕ «έκοψε» το ρεύμα στο σπίτι της εξαιτίας χρεών της άτυχης γυναίκας, τα μηχανήματα που την στήριζαν στην ζωή σταμάτησαν να δουλεύουν με αποτέλεσμα να πεθάνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Χανιώτικα Νέα» οι συγγενείς της άτυχης γυναίκας φανερά οργισμένοι έσπευσαν στο αστυνομικό μέγαρο των Χανίων και υπέβαλαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Η απάντηση της ΔΕΗ για το περιστατικό

Πηγές της επιχείρησης ανέφεραν ότι ήταν πρακτικά αδύνατο για τη ΔΕΗ να γνωρίζει την κατάσταση της υγείας 56χρονης τετραπληγικής γυναίκας η οποία πέθανε σήμερα στα Χανιά μετά τη διακοπή της ηλεκτροδότησης του σπιτιού της.

Επίσης οι ίδιες πηγές διευκρίνισαν ότι δεν είχε δηλωθεί στη ΔΕΗ ότι η θανούσα χρειαζόταν μηχανική υποστήριξη όλο το 24ωρο (οι περιπτώσεις αυτές ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες καταναλωτών στις οποίες δεν γίνεται διακοπή της ηλεκτροδότησης ανεξαρτήτως οφειλών).

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο μετρητής κατανάλωσης («ρολόι») ήταν δηλωμένος σε διαφορετικό όνομα καθώς και ότι δεν είχε γίνει αίτηση για ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο στο οποίο επίσης εντάσσονται, με οικονομικά κριτήρια, άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών.

Διαβάστε επίσης:

Σέρρες: Φυλάκιση ενός έτους χωρίς αναστολή για κακοποίηση σκύλου

Κάλυμνος: Τρεις συλλήψεις για δύο υποθέσεις ναρκωτικών

Ρόδος: 45χρονος τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο

Φλώρινα: Σύλληψη 22χρονου για ναρκωτικά στην Κρυσταλλοπηγή