ΕΛΛΑΔΑ

«Θα φτάσω στην αλήθεια για το θάνατο του παιδιού μου»

«Θα φτάσω στην αλήθεια για το θάνατο του παιδιού μου»
Με όση ψυχραιμία και αξιοπρέπεια μπορεί να έχει ένας γονιός που είδε το παιδί του....

Με όση ψυχραιμία και αξιοπρέπεια μπορεί να έχει ένας γονιός που είδε το παιδί του να «πνίγεται» με τραγικό τρόπο σε μια «θάλασσα» αλκοόλ, ο Μανώλης Ακουμιανάκης, πατέρας της 16χρονης Στέλλας που συγκλόνισε με τον θάνατό της την κοινωνία της Κρήτης, αλλά και όλη την Ελλάδα, μιλά στο newsbomb.gr και αποκαλύπτει πως γνώριζε μόνο τον 17χρονο και όχι τον 23χρονο που εμπλέκεται στην υπόθεση.

«Γνώριζα ότι έκανε παρέα με τον ανήλικο. Για τον ενήλικο, δυστυχώς, δεν γνώριζα γιατί αν γνώριζα δεν θα βρισκόμασταν σήμερα σε αυτή την κατάσταση. Θα είχαμε πάρει τα μέτρα μας…», λέει με σπασμένη φωνή ο αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος και προσθέτει: «Δεν θα το βάλω κάτω. Θα φτάσω στην αλήθεια. Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις είμαστε αναστατωμένοι και κοιτάζουμε με τον δικηγόρο μας να δούμε τι πρέπει να κάνουμε από δω και στο εξής. Θέλω να σεβαστείτε την οδύνη και τον πόνο μας. Όταν πάει η δικογραφία στον εισαγγελέα θα δούμε τι θα αποφασίσει η δικαιοσύνη και τότε θα μιλήσουμε».

Ο συντετριμμένος πατέρας, πάντως, δεν φαίνεται διατεθειμένος να κάνει πίσω στην αναζήτηση της αλήθειας. «Το ότι δεν περιμέναμε μια τέτοια εξέλιξη δεν αλλάζει τις αρχικές μας αξιώσεις. Η πρώτη αξίωσή μας είναι να μάθουμε τι έγινε στην προ νοσοκομείου ώρα και η δεύτερη τι έγινε μετά όσον αφορά τη διαχείριση του περιστατικού. Η έρευνα κινήθηκε προς αυτές τις κατευθύνσεις διότι διαφορετικές είναι οι ευθύνες για τους νεαρούς και διαφορετικές για το προσωπικό του νοσοκομείου. Για μας δεν αλλάζει κάτι. Από την αρχή πιστεύαμε πως δεν ήταν δυνατόν η κόρη μας να κάνει λήψη τόσου αλκοόλ και υποπτευόμασταν πως κάτι άλλο συνέβη. Δεν αμφισβητήσαμε το πόρισμα του ιατροδικαστή που κάνει λόγο για μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, όμως μας δημιουργούνται απορίες. Σε ότι αφορά το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου, όχι μόνο καθυστέρησαν να μας ενημερώσουν, αλλά μας ενημέρωσαν όταν η κόρη μας ήταν εγκεφαλικά νεκρή».

Πάντως, το πόρισμα που εκδόθηκε μετά τη διενέργεια ΕΔΕ αναφέρει ότι τηρήθηκαν οι διαδικασίες για την αντιμετώπιση του περιστατικού, ενώ ο διοικητής του Νοσοκομείου θα το παραδώσει στη ΔΥΠΕ Κρήτης.

Ράνια Καρατζαφέρη

Διαβάστε επίσης...

Μέθυσαν και παρενόχλησαν την άτυχη 16χρονη

Ένταση από μαθητές για το θάνατο της 16χρονης

Έρευνα σε βάθος για το θάνατο της 16χρονης κοπέλας

Νέα προθεσμία για να απολογηθούν ζήτησαν οι δύο νεαροί