ΕΛΛΑΔΑ

Μέθυσαν και παρενόχλησαν την άτυχη 16χρονη

Μέθυσαν και παρενόχλησαν την άτυχη 16χρονη
Τέσσερις κατηγορούμενοι για το θάνατο της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη στην Κρήτη

Σοκάρουν οι εξελίξεις στην υπόθεση της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή από οξεία δηλητηρίαση μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Όπως αποκαλύφθηκε οι δύο συνοδοί της, 23 ετών και 17 ετών, την οδήγησαν σε ερημική τοποθεσία όπου και τη μέθυσαν. Στη συνέχεια προσπάθησαν να έχουν σεξουαλική επαφή μαζί της, όταν όμως δεν τα κατάφεραν, λόγω της κατάστασής της, τότε ασέλγησαν σε βάρος της.

Η αστυνομία από την πρώτη στιγμή ερευνούσε τις συνθήκες θανάτου της άτυχης κοπέλας, καθώς από τα στοιχεία προέκυπταν κενά τόσο για το τι συνέβη από το τελευταίο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης μέχρι την ώρα της μεταφοράς της σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο, όπου και κατέληξε την επόμενη ημέρα.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι δύο νεαροί, όταν τη μετέφεραν στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου δεν ενημέρωσαν τους γιατρούς για τη μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ σε μικρό χρονικό διάστημα, με συνέπεια να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Κατά την προανάκριση οι δύο δράστες αναφέρθηκαν με λεπτομέρειες στο περιστατικό και οδήγησαν τους αστυνομικούς στο σημείο όπου είχαν πάει μαζί με τη 16χρονη.. Εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το μπουκάλι του αναψυκτικού, τα ποτήρια και το καπάκι της φιάλης του ουίσκι.

Επίσης αναφέρθηκαν με ακρίβεια στο δρομολόγιο κίνησής τους κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα και έδειξαν τον κάδο απορριμμάτων όπου πέταξαν το άδειο μπουκάλι ουίσκι, το οποίο δε βρέθηκε.

Σε βάρος των δύο, ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό και έκθεση, που προκάλεσε το θάνατο της 16χρονης.

Την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου, αντιμετωπίζουν οι γονείς του 17χρονου, ενώ ποινικές κυρώσεις θα υπάρξουν και για τους τρεις ιδιοκτήτες καταστημάτων, στα οποία διασκέδαζαν οι δράστες με την 16χρονη το μοιραίο βράδυ.

Διαβάστε ακόμα: Ένταση από μαθητές για το θάνατο της 16χρονης, Έρευνα σε βάθος για το θάνατο της 16χρονης κοπέλας