ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Καλοκαιρινό το σκηνικό τις επόμενες ημέρες

Καιρός: Καλοκαιρινό το σκηνικό τις επόμενες ημέρες

Στους 33 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες

-Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές

Καλοκαιρινό αναμένεται το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες, με τις βροχές να υποχωρούν σταδιακά και τη θερμοκρασία να παρουσιάζει άνοδο, αγγίζοντας και τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Για την Κυριακή, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προβλέπονται πρόσκαιρες βροχές στα βόρεια ορεινά τις απογευματινές ώρες.

Στην Αττική ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις κατά τόπους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Άνεμοι: ασθενείς και βαθμιαία δυτικών διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις κατά τόπους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 και στα νότια δυτικοί τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Τη Δευτέρα, στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών κυρίως στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι στα βόρεια ασθενείς και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κυρίως στην κεντρική και νότια χώρα όπου η μέγιστη τιμή στα ηπειρωτικά θα φτάσει κατά τόπους τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βορειοανατολικά. Σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ και βαθμιαία στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση στα βόρεια.

Την Τετάρτη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πτώση σε όλη τη χώρα.

Την Πέμπτη ο καιρός γενικά αίθριος. Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια βαθμιαία θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές στα βόρεια. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά κεντρικά και βόρεια με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Διαβάστε επίσης:

Αμφίπολη: «Οι εκπλήξεις δεν θα σταματήσουν εδώ» λέει η Κ. Περιστέρη (pics)