ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Κινδύνεψαν δύο άτομα λόγω των θυελλωδών ανέμων

Χαλκιδική: Κινδύνεψαν δύο άτομα λόγω των θυελλωδών ανέμων

Ενημερώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης η Λιμενική Αρχή Ν. Μουδανιών, ότι στη θαλάσσια περιοχή Ποσειδίου Χαλκιδικής ένας 44χρονος αλλοδαπός χειριστής kite surf και ένας 33χρονος αλλοδαπός χειριστής jet ski παρασύρονται λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

Άμεσα υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού ξεκίνησαν έρευνες προς εντοπισμό των δύο ατόμων από περιπολικό όχημα του Λιμενικού, το δεξαμενόπλοιο «ΛΟΥΤΡΟ», ενώ απογειώθηκε και ελικόπτερο ΣΟΥΠΕΡ ΠΟΥΜΑ της Πολεμικής Αεροπορίας.

Επιπρόσθετα έγιναν προσπάθειες συμμετοχής επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών στις έρευνες με αρνητικά αποτελέσματα λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Οι δύο αλλοδαποί εντοπίστηκαν τέσσερα ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της θαλάσσιας περιοχής Ποσειδίου Χαλκιδικής και περισυνελέγησαν από το ελικόπτερο ΣΟΥΠΕΡ ΠΟΥΜΑ, το οποίο τους μετέφερε στον αερολιμένα Θεσσαλονίκης και από εκεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διεκομίσθηκαν στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης όπου παραμένουν νοσηλευόμενοι σε καλή κατάσταση.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ν. Μουδανιών.

Διαβάστε επίσης:

Εύβοια: Πυρκαγιά στον Άγιο Λουκά Αλιβερίου

Πυρκαγιά σε εργοστάσιο ξυλείας στο Μήλεσι Ωρωπού

Κρήτη: Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Κεραμειά και Πλατανιά - Κάηκαν καλλιέργειες