ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: 79χρονος ασελγούσε σε βάρος ανήλικων μέσα σε καφετέρια

Πάτρα: 79χρονος ασελγούσε σε βάρος ανήλικων μέσα σε καφετέρια

Συνελήφθη, το μεσημέρι της Πέμπτης (2/10), στην Πάτρα, από αστυνομικούς ένας ηλικιωμένος 79 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ασέλγεια και αποπλάνηση παιδιών.

Για την ίδια υπόθεση, έχουν συλληφθεί μια 52χρονη και τρεις αλλοδαπές γυναίκες, υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 33,26 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της μαστροπείας, συνέργεια σε αποπλάνηση παιδιών, παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, έκθεση ανηλίκου και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, αξιοποιώντας πληροφορίες και στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα, πραγματοποίησαν αστυνομική επιχείρηση σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου βρέθηκε ο 79χρονος να ασελγεί σε δύο ανήλικες αλλοδαπές ηλικίας 13 και 15 ετών.

Το κατάστημα λειτουργούσε ως προσωρινά υπεύθυνη η 52χρονη συλληφθείσα, ενώ αναζητούνται ο 33χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος και ένας 62χρονος, που το διευθύνει.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της επιχείρησης, βρέθηκαν εντός του καταστήματος και συνελήφθησαν ένας 62χρονος για καταδικαστικές αποφάσεις και ένας 46χρονος Αλβανός για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα.

Από την εξέλιξη της έρευνας προέκυψε ότι, ο 79χρονος εκμεταλλευόμενος την δεινή οικονομική κατάσταση των θυμάτων και υποσχόμενος αμοιβή 10 με 15 ευρώ, αποπλάνησε τις ανήλικες και ασέλγησε σε βάρος τους.

Παράλληλα από την έρευνα προέκυψε ότι, τουλάχιστον κατά τον τελευταίο μήνα, ο ιδιοκτήτης και οι υπεύθυνοι του καταστήματος, διευκόλυναν την τέλεση ασελγών πράξεων από ηλικιωμένους σε ανήλικες Ρομά, εντός του καταστήματος.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών συνέλαβαν επιπλέον και την 33χρονη μητέρα της 15χρονης και τις 26 και 22 ετών αδερφές της 13χρονης, που είχαν την επιμέλεια τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω έργων για το Μετρό

Aύξηση 23% κατέγραψε η επιβατική κίνηση τον μήνα Σεπτέμβριο στο «Ελ. Βενιζέλος»

Ταυτοποιήθηκε ο 30χρονος συνεργός του Μαζιώτη