ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Ο τυφώνας Gοnzalo «χτύπησε» την Αθήνα

Καιρός: Ο τυφώνας Gοnzalo «χτύπησε» την Αθήνα

«Πνίγηκε» η Αθήνα με τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την πρωτεύουσα – Πώς συνδέονται οι καταστροφικές πλημμύρες της Παρασκευής (24/10/2010) με τον τυφώνα Gonzalo που «χτύπησε» τις ακτές της Καραϊβικής.

Μπορεί ένας τυφώνας Κατηγορίας 2 στην Κλίμακα Τυφώνων Σαφίρ-Σίμπσον που «χτύπησε» τις ακτές τις Καραϊβικής, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα, να επηρέασε και τη χώρα μας, αφήνοντας πίσω του εικόνες βιβλικής καταστροφής;

Αυτό τουλάχιστον εκτιμούν οι ειδικοί μετεωρολόγοι για την ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε το κλεινόν άστυ την Παρασκευή (24/10/2014) και προκάλεσε καταστροφές σε οικίες και αυτοκίνητα, ενώ από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα.

NASAs-Aqua-satellite-imag-009

Ο τυφώνας Κατηγορίας 2, Gonzalo έπληξε πριν από μια εβδομάδα και συγκεκριμένα το Σάββατο (18/10/2014) τις Βερμούδες, προκαλώντας σοβαρές ζημιές στο πέρασμα του. Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία το πέρασμα του τυφώνα είχε μόνο υλικές ζημιές στο νησί, χωρίς να έχουν καταγραφεί ανθρώπινες απώλειες.

Απομεινάρια από τον τυφώνα αρχικά «χτύπησαν» τη Μεγάλη Βρετανία στις αρχές της εβδομάδας (20/10/2014), προκαλώντας ζημιές και πλημμύρες, ενώ δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω των ισχυρών ανέμων που έφερε ο τυφώνας.

Το «χτύπημα» του τυφώνα στην Ελλάδα

Οι μετεωρολόγοι, λοιπόν, αναφέρουν τώρα το σενάριο που θέλει απομεινάρια από τον τυφώνα Gonzalo να προκάλεσαν αυτή την έντονη βροχόπτωση στην αθηναϊκή πρωτεύουσα, μια εβδομάδα μετά από την εμφάνιση του στον Ατλαντικό, αφού πρώτα έπληξε την Βρετανία και την Κεντρική Ευρώπη.

Συγκεκριμένα ο έμπειρος μετεωρολόγος, Jonathan Erdman, του weather.com, δήλωσε σχετικά με την κακοκαιρία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, ότι μερικά ρεύματα αέρα «αποκολλήθηκαν» από το κύριο ρεύμα του κυκλώνα, που περιείχαν ενέργεια, (δηλαδή απομεινάρια από τον κυκλώνα Gonzalo) μεταφέρθηκαν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά και «χτύπησαν» τη Μεγάλη Βρετανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία και τη Σκανδιναβία με ισχυρούς ανέμους και δυνατή βροχόπτωση.

Μάλιστα, ο μετεωρολόγος αναφέρει ότι αυτά τα απομεινάρια του τυφώνα θα στροβιλίζονται για την εβδομάδα που έρχεται πάνω από το Αιγαίο Πέλαγος και την Ανατολική Μεσόγειο.

Πηγή φωτογραφιών από το weather.com

Διαβάστε επίσης:

Ίλιον: Θρίλερ σε υπόγειο πάρκινγκ σούπερ μάρκετ - Ψάχνουν για εγκλωβισμένους

Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα

Αττική: Τουλάχιστον 100 κλήσεις για βοήθεια στην Πυροσβεστική εξαιτίας της κακοκαιρίας

Κυκλοφοριακό χάος λόγω κακοκαιρίας

Με αλυσίδες η κυκλοφορία στους δρόμους σε Φλώρινα και Καστοριά

Εικόνες καταστροφής στη Νίκαια (pics&vid)