ΕΛΛΑΔΑ

«Πλημμύρισε» αγανάκτηση το Σύνταγμα-«Φυγαδεύτηκαν» βουλευτές

«Πλημμύρισε» αγανάκτηση το Σύνταγμα-«Φυγαδεύτηκαν» βουλευτές
Περισσότεροι από 50.000 διαδηλωτές - Βουλευτές έφυγαν πίσω από την πίσω πόρτα του Κοινοβουλίου

Στιγμές έντασης σημειώθηκαν στην είσοδο της Βουλής στο περιθώριο της μεγαλειώδους συγκέντρωσης των «αγανακτισμένων»στο Σύνταγμα.

Περίπου 1.000 άτομα απέκλεισαν τη Βασιλίσσης Σοφίας εμποδίζοντας την έξοδο βουλευτών και δημοσιογράφων, που ήταν στο Κοινοβούλιο. Απέναντί τους παρατάχθηκαν ισχυρές ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ υπήρξαν στιγμές έντασης ανάμεσα στα ΜΑΤ και τους συγκεντρωμένους. Αξίζει να σημειωθεί ότι, βουλευτές φυγαδεύτηκαν από τον Εθνικό Κήπο.

Προκειμένου να αποτραπεί μια εισβολή στο κτίριο της Βουλής, δυνάμεις των ΜΑΤ παρατάχθηκαν μπροστά από τους διαδηλωτές , ενώ από το κτίριο του Κοινοβουλίου δεν μπορούσαν να αποχωρήσουν βουλευτές και εργαζόμενοι.

Έγιναν διαπραγματεύσεις μεταξύ αξιωματικών της αστυνομίας με τους ψυχραιμότερους εκ των διαδηλωτών προκειμένου να πειστούν να αποχωρήσουν οι συγκεντρωμένοι.
Τελικά, αργά το βράδυ και οι τελευταίοι φυγαδεύτηκαν από τη Βουλή, ενώ οι συγκεντρωμένοι τους έριχναν διάφορα αντικείμενα και τους αποδοκίμαζαν.

Μετά την αποχώρηση και των τελευταίων «πολιορκημένων» της Βουλής τα πνεύματα ηρέμησαν αρκετά, ωστόσο, παρέμειναν αρκετοί διαδηλωτές στην πλατεία Συντάγματος και οι γύρω δρόμοι παρέμειναν κλειστοί μέχρι περίπου τις 5:30 το πρωί της Τετάρτης, οπότε και δόθηκαν στην κυκλοφορία.

Όσον αφορά στην κινητοποίηση στην πλατεία Συντάγματος συγκεντρώθηκαν δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές την Τρίτη, 7η ημέρα των διαδηλώσεων.

Πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια για την εκδήλωση των πανεπιστημιακών κατά του μνημονίου, παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη, πορεύθηκαν στο Σύνταγμα.

Στην Πλατεία Συντάγματος, οι διαδηλωτές κρατούν «κρεμάλες» και τον τόνο δίνουν τα συνθήματα, «αίσχος», «κλέφτες», «πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από εδώ».

Για 7η μέρα ιδιαίτερο χρώμα στη συγκέντρωση έδωσαν και πάλι, οι ελληνικές σημαίες, τα πλακάτ, τα πολύχρωμα πανό, οι σφυρίχτρες και οι κατσαρόλες.

Συγκεντρώσεις «αγανακτισμένων» έγιναν και σήμερα σε όλες τις πόλεις της χώρας.

«Δεν θα φύγουμε μέχρι να φύγουν αυτοί που μας οδήγησαν εδώ», λένε οι αγανακτισμένοι που κάνουν λόγο «για αυτόνομη κοινωνία» και για «κοινωνικό πείραμα».
Αναφέρονται σε μια άμεση δημοκρατία ενώ άλλοι εκτιμούν πως πρόκειται για το «τέλος της μεταπολίτευσης» και το «τέλος του εμφυλίου.»

Οι κατσαρόλες, που χτυπούν, έχουν πάνω τις μορφές πολιτικών.

Διαβάστε επίσης: Χιλιάδες κόσμου με τον Μίκη στα Προπύλαια