ΕΛΛΑΔΑ

Μίνι καύσωνας, 35 βαθμοί και αφρικανική σκόνη!

Μίνι καύσωνας, 35 βαθμοί και αφρικανική σκόνη!
Το κερασάκι στο σημερινό άκρως καλοκαιρινό καιρό, είναι η...

Το κερασάκι στο σημερινό άκρως καλοκαιρινό καιρό, είναι η σκόνη από την Αφρική! Σας έλειψε; Πάντως δεν έχουμε παράπονα, η γκρίνια για το που είναι το καλοκαίρι εξατμίζεται κάτω από τον καυτό ήλιο που κάνει δυναμικό παρόν.
Για σήμερα προβλέπεται σχετικά ζεστός καιρός με λίγες βροχές στα νότια, ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική κυρίως στα νότια.

Αναλυτική η πρόγνωση
Στην Αττική θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις παροδικά μέχρι το απόγευμα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη: Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 14 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Σε Νησιά Ιονίου, Ήπειρο, Δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησο: Καιρός: παροδικές νεφώσεις κυρίως στα νότια. Στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο πιθανότητα τοπικών βροχών. Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 16 έως 35 και πιθανώς κατά τόπους 36 βαθμούς Κελσίου.

Σε Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια και Ανατολική Πελοπόννησο: Καιρός: λίγες αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα νότια όπου είναι πιθανό τις απογευματινές ώρες να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές. Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 15 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη: Καιρός: τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για λίγες πρόσκαιρες βροχές. Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά στην Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Σε Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα Καιρός: αρχικά αίθριος και από το απόγευμα τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου.