ΕΛΛΑΔΑ

«Βούλιαξαν» οι παραλίες

«Βούλιαξαν» οι παραλίες
Aνάσες δροσιάς και στιγμές ξεγνοιασιάς αναζητούν οι Αθηναίοι στις κοντινές παραλίες της Αττικής...

Aνάσες δροσιάς και στιγμές ξεγνοιασιάς αναζητούν οι Αθηναίοι στις κοντινές παραλίες της Αττικής, καθώς «βράζουν» από τις υψηλές θερμοκρασίες αλλά και τα… οικονομικά προβλήματα που έχουν «παγώσει» τις διακοπές τους!

Οι παραλίες του λεκανοπεδίου έχουν γεμίσει ασφυκτικά με τον υδράργυρο να χτυπάει κόκκινο σήμερα, Σάββατο και αύριο, Κυριακή.

Οι λουόμενοι λιάζονται κάτω από τον καυτό ήλιο με τη θερμοκρασία να φθάνει τους 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ αύριο αναμένεται να αγγίξει τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Εξάλλου, οι βουτιές στα καταγάλανα νερά των ελληνικών νησιών φαντάζουν ως όνειρο για τους περισσότερους πολίτες. Έξι στους δέκα Έλληνεςδεν θα κάνουν διακοπές φέτος λόγω της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με έρευνες καταναλωτικών οργανώσεων.

«Η υπομονή έχει τα όριά της»

«Είμαστε χωρίς δουλειά και είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Γι αυτό φέτος είμαστε από σπίτι – παραλία και το βράδυ βόλτα για καφέ» δήλωσε στο Newsbomb.gr ένας άνεργος νεαρός που άφησε για λίγο τους καυτούς τοίχους του διαμερίσματός του για να δροσιστεί από τον καύσωνα σε παραλία στο Καβούρι.

«Είμαι άνεργος χρόνια και κάνω υπομονή. Αλλά και η υπομονή έχει τα όριά της» δηλώνει ένας άλλος Αθηναίος πολίτης, ο οποίος έχει χάσει εδώ και χρόνια τη δουλειά του!

«Καυτή» η ερχόμενη εβδομάδα

Σε ανοδική πορεία θα βρίσκεται ο υδράργυρος σχεδόν όλη την εβδομάδα. Τη Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος και ζεστός με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 39 βαθμούς.

Την Τρίτη και την Τετάρτη θα σημειωθεί μικρή πτώση, ωστόσο από Πέμπτη ο υδράργυρος θα παρουσιάσει και πάλι άνοδο.