ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστά τα Δημοτικά σχολεία το Σεπτέμβρη

Κλειστά τα Δημοτικά σχολεία το Σεπτέμβρη
«Λουκέτα» στα δημοτικά σχολεία θα βρουν οι μαθητές...

«Λουκέτα» στα δημοτικά σχολεία θα βρουν οι μαθητές τον προσεχή Σεπτέμβριο. Οι εκπαιδευτικοί είναι αποφασισμένοι να απέχουν από τη διδασκαλία καθώς θα ξεκινήσουν σειρά κινητοποιήσεων διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στους μισθούς τους.


Η ΠΑΣΚ Εκπαιδευτικών απαντά στη τροπολογία της κυβέρνησης ,με την οποία περικόβεται κατά 50% το κίνητρο απόδοσης των εκπαιδευτικών, με σκληρούς χαρακτηρισμούς. Σε επιστολή της ΔΟΕ προς τον πρωθυπουργό, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «αυτό αποτελεί για εμάς αιτία πολέμου».

«Αποφάσισαν να περικόψουν ακόμη 50 ευρώ το μήνα», αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΣΚ, «πέρα από τις άλλες περικοπές που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, από τους υψηλόμισθους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι αμείβονται με 1.000 ευρώ το μήνα και αδυνατώντας πλέον να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους υποχρεώσεις, οδηγούνται στην εξαθλίωση και τη φτώχεια».

«Για τον περήφανο κλάδο των εκπαιδευτικών υπάρχει ένα και μοναδικό χρέος, αυτό του αγώνα και σίγουρα θα δώσει πάλι την απάντηση, όπως έκανε και το 2006, για να ανατραπούν οι βίαιες και άδικες περικοπές στους πενιχρούς μισθούς μας. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, είναι βέβαιο ότι τα σχολεία, εξαιτίας της ανάλγητης και άδικης κυβερνητικής πολιτικής, δεν θα ανοίξουν τον Σεπτέμβρη».