ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία ΑΔΕΔΥ: Κατέλαβαν συμβολικά το Λογιστήριο του Κράτους

Πορεία ΑΔΕΔΥ: Κατέλαβαν συμβολικά το Λογιστήριο του Κράτους
Στο υπουργείο Οικονομικών κατευθύνεται αυτή την ώρα η πορεία της ΑΔΕΔΥ ενώ η συγκέντρωση του κόσμου δεν είναι η αναμενόμενη.

Στο υπουργείο Οικονομικών κατευθύνεται αυτή την ώρα η πορεία της ΑΔΕΔΥ ενώ η συγκέντρωση του κόσμου δεν είναι η αναμενόμενη.

Η προγραμματισμένη για τις 12:00 πορεία διαμαρτυρίας, ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα χωρίς ωστόσο μεγάλη συμμετοχή αλλά με διακριτική αστυνομική παρουσία.

Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο πραγματοποιούν κοινό μέτωπο με τους εργαζόμενους στους Δήμους οι οποίοι απέχουν σήμερα από τις εργασίες τους. Αιχμή του δόρατος για τους εργαζόμενους είναι η περικοπές των μισθών και συντάξεων, οι απολύσεις καθώς και το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας.

Σε μια συμβολική κίνηση αγανάκτησης, ορισμένοι από το πλήθος δεν δίστασαν να βάλουν φωτιά στα νέα «ραβασάκια» της εφορίας!

Μετά το κάψιμο, η πορεία κατευθύνθηκε προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, επί της οδού Πανεπιστημίου, όπου τους ανέμεναν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Εκεί, βρέθηκαν μπροστά από ένα …ένστολο «τείχος». Οι διαδηλωτές αφού απέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας, συνεπλάκησαν με τις αστυνομικές δυνάμεις σε μια ένταση που ευτυχώς εκτονώθηκε άμεσα.

Κατάληψη υπουργείων
Με δυναμικές κινητοποιήσεις απαντά η ΑΔΕΔΥ στις νέες εξελίξεις στο δημόσιο τομέα και στην οικονομία. Κινητοποιήσεις που θα περιλαμβάνουν ακόμα και καταλήψεις υπουργείων και δημόσιων υπηρεσιών αλλά και συλλαλητήρια για την προβολή, ανάδειξη και διεκδίκηση των αιτημάτων των εργαζομένων.

Παράλληλα, κήρυξαν και 3ωρη παναττική στάση εργασίας την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου για το Δημόσιο (από τις 12:30 έως τη λήξη του ωραρίου) ενώ αποφασίστηκε και 24ωρη απεργία στις 6 Οκτωβρίου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

(…)Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, υποταγμένη στα συμφέροντα των δανειστών και του μεγάλου κεφαλαίου και των πολυεθνικών, έχει δραματικές επιπτώσεις στους εργαζόμενους και στην κοινωνία και ταυτόχρονα μεγαλώνει την ύφεση και αυξάνει δραματικά τα δημοσιονομικά προβλήματα.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να σταματήσουμε τη νέα βάρβαρη επίθεση στο εισόδημά μας, τα νέα έκτακτα χαράτσια σε βάρος των εργαζομένων και των ανέργων.

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με βάση τις παραπάνω εκτιμήσεις αποφάσισε:
•1. Καταλήψεις Υπουργείων και Δημοσίων Υπηρεσιών, συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια για την προβολή, ανάδειξη και διεκδίκηση των αιτημάτων των εργαζομένων.
•2. Τη στήριξη του αγώνα των εργαζομένων στους φορείς που το προσωπικό τους εντάσσεται στον αντεργατικό θεσμό της εργασιακής εφεδρείας και πραγματοποιούν απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στις 1:00μ.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
•3. Την κήρυξη 3ωρης παναττικής στάσης εργασίας την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου για όλο το Δημόσιο (12:30 – λήξη ωραρίου) για τα θέματα της Παιδείας και τη συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο που θα γίνει στις 1:00μμ στα Προπύλαια.
•4. Την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 6 Οκτωβρίου και εξουσιοδότηση της Ε.Ε. για τη διεύρυνση ή τη μεταφορά της απεργίας, προκειμένου να υπάρχει κοινή γενική απεργία των εργαζομένων στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα.
•5. Την εξουσιοδότηση της Ε.Ε., για την πραγματοποίηση νέων απεργιακών κινητοποιήσεων, το αμέσως επόμενο διάστημα ανάλογα με τις εξελίξεις (…).