ΚΟΣΜΟΣ

Εν αναμονή του τυφώνα Γιάσι

Εν αναμονή του τυφώνα Γιάσι
Μετά τις τρομακτικές πλημμύρες, που άφησαν εκατοντάδες ανθρώπους άστεγους, έρχεται ο τυφώνας Γιάσι για τους κατοίκους του Κουίνσλαντ στην...

Μετά τις τρομακτικές πλημμύρες, που άφησαν εκατοντάδες ανθρώπους άστεγους, έρχεται ο τυφώνας Γιάσι για τους κατοίκους του Κουίνσλαντ στην Αυστραλία.

Ο κυκλώνας Γιασί, ο οποίος πλησιάζει στις ακτές της Βόρειο-Ανατολικής Αυστραλίας, εκτιμάται ότι θα είναι ο πιο ισχυρός, που έπληξε ποτέ τη χώρα, ενώ αναβαθμίστηκε στην κατηγορία της μέγιστης ισχύος, που αντιστοιχεί στην ένταση πέντε καταιγίδων.

Ο τυφώνας αναμένεται να αρχίσει την προσβολή στην ακτή του Κουίνσλαντ, γύρω στις 10 το βράδυ, τοπική ώρα.

Υπό τον φόβο του καταστροφικού «χτυπήματος» του Γιάσι, οι κάτοικοι του Κουίνσλαντ εγκαταλείπουν σιγά – σιγά τα σπίτια τους, ενώ ο στρατός αδειάζει τα νοσοκομεία.

Την ίδια ώρα, τα ανθρακωρυχεία και οι σιδηροδρομικοί σταθμοί της περιοχής έχουν βάλει προσωρινά λουκέτο.

Οι αεροπορικές εταιρεία ανακοίνωσαν περισσότερες πτήσεις για το Κουινσλαντ για να βοηθήσουν τους κατοίκους, ενώ εκατοντάδες τουρίστες εγκαταλείπουν τα τουριστικά θέρετρα της περιοχής.

«Όλα δείχνουν ότι αυτός ο κυκλώνας θα είναι τρομακτικός και πάρα πολύ καταστροφικός», είπε η πρωθυπουργός της πολιτειακής κυβέρνησης στο Κουίνσλαντ Άννα Μπλάιντ.

Οι επιστήμονες μάλιστα προειδοποιούν ότι το χτύπημα του Γιάσι, θα είναι τόσο ισχυρό, όσο κανένα άλλο στην πρόσφατη ιστορία της χώρας.