ΚΟΣΜΟΣ

Η Αλ Κάιντα σχεδίασε την επίθεση στη Μαυριτανία

Η Αλ Κάιντα σχεδίασε την επίθεση στη Μαυριτανία
Η Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ (AQMI) ανέλαβε σήμερα την ευθύνη...

Η Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ (AQMI) ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για απόπειρα επίθεσης, η οποία απετράπη το πρωί από τον μαυριτανικό στρατό.

Όπως σημείωσε η οργάνωση, η επιχείρησής της είχε στόχο τη δολοφονία του μαυριτανού προέδρου Μοχάμεντ Ουλντ Αμπντέλ Αζίζ, σύμφωνα με το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Nouakchott Informations (ΑΝΙ).

"Το παγιδευμένο όχημα που εξερράγη (...) σήμερα εντάσσεται στο πλαίσιο επιχείρησης που είχε στόχο τη δολοφονία του Αζίζ", δήλωσε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης.

Ο μαυριτανικός στρατός ανακοίνωσε ότι ανατίναξε νωρίτερα σήμερα ρίχνοντας μια οβίδα ένα όχημα που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά και βρισκόταν 12 χιλιόμετρα νότια του Νουαξότ, σκοτώνοντας τους τρεις επιβαίνοντες σε αυτό, σύμφωνα με πηγές του στρατού της Μαυριτανίας, οι οποίες διευκρίνισαν ότι οι τελευταίοι ήταν μέλη της AQMI που ετοιμάζονταν να διαπράξουν επιθέσεις στην πρωτεύουσα.

Ωστόσο ο εκπρόσωπος της AQMI δήλωσε ότι σε αντίθεση με τις πληροφορίες των πηγών του μαυριτανικού στρατού, στο παγιδευμένο όχημα επέβαιναν δύο κι όχι τρεις άνθρωποι και ότι αυτοί πήραν την πρωτοβουλία και το ανατίναξαν την ώρα που πλησίαζαν στρατιωτικοί.

Διαβάστε επίσης:

Μαυριτανία: Ο στρατός ανατίναξε αυτοκίνητο