ΚΟΣΜΟΣ

Παραδόθηκε το πόρισμα για τον "Φάκελο της Κύπρου"

Παραδόθηκε το πόρισμα για τον "Φάκελο της Κύπρου"
Το πόρισμα για τον «Φάκελο της Κύπρου» παραδόθηκε σήμερα στον πρόεδρο...

Το πόρισμα για τον «Φάκελο της Κύπρου» παραδόθηκε σήμερα στον πρόεδρο της κυπριακής βουλής, Μάριο Καρογιάν, από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Ο κ. Καρογιάν δήλωσε ότι το πόρισμα της Επιτροπής «αποτελεί μια πολύ ισχυρή βάση πάνω στην οποία μπορούμε να συνεχίσουμε το ερευνητικό έργο έτσι που να καταγραφεί η Ιστορία».

Εξέφρασε τις ευχαριστίες, αλλά και τα συγχαρητήρια του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Μαρίνο Σιζόπουλο και τα μέλη της, που «για 4,5 χρόνια, πραγματικά, έχουν δώσει τον καλύτερο τους εαυτό, αφιέρωσαν πάρα πολύ χρόνο, πολλή φαιά ουσία, ξεπέρασαν πολλά εμπόδια και δυσκολίες για να φέρουν σε πέρας ένα δύσκολο εγχείρημα».

Ο πρόεδρος της κυπριακής βουλής είπε ότι το πόρισμα θα δοθεί στους αρχηγούς των κομμάτων, τα οποία θα το μελετήσουν τις επόμενες δύο εβδομάδες και θα υποβάλουν θέσεις, παρατηρήσεις, εισηγήσεις, ακόμη και τροπολογίες.

Κατόπιν η επιτροπή θα ετοιμάσει το τελικό κείμενο που θα τεθεί ενώπιον της Ολομέλειας για συζήτηση.

«Η σημερινή ημέρα δεν θα πρέπει να αποτελέσει το τέλος μια διαδρομής, αλλά την αρχή. Το υλικό αυτό το οποίο έχει συγκεντρωθεί θα πρέπει να αποτελέσει τη βάση για περαιτέρω μελέτη με στόχο την πλήρη και αντικειμενική καταγραφή της σύγχρονης κυπριακής ιστορίας για να γνωρίζει επιτέλους ο λαός μας τα αίτια και τα αιτιατά που οδήγησαν στην προδοσία και στην καταστροφή του 1974», δήλωσε ο Μαρίνος Σιζόπουλος, πρόεδρος της επιτροπής.