ΚΟΣΜΟΣ

Die Welt: «H οξεία διαμάχη πρέπει να σταματήσει για χάρη της Ελλάδας»

Die Welt: «H οξεία διαμάχη πρέπει να σταματήσει για χάρη της Ελλάδας»

Η Die Welt του Βερολίνου, σχολιάζοντας την έκβαση του τελευταίου Eurogroup, εκτιμά ότι στερεύει «η οικονομική δημιουργικότητα» των πιστωτών της Ελλάδας.

Υπενθυμίζοντας τη δήλωση του επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ότι απαιτείται η διευθέτηση κάποιων «τεχνικών ζητημάτων», σχολιάζει: «Γλωσσικά είναι πολύ δημιουργική, αλλά η εξήγηση δείχνει ότι οι διασώστες πλησιάζουν στο τέλος της οικονομικής τους δημιουργικότητας. Έτσι, οι συνομιλίες μπορεί στο τέλος να κόλλησαν σε λεπτομέρειες, ωστόσο οι λεπτομέρειες αυτές παραπέμπουν σε θεμελιώδεις διαφορές».

Για το ενδεχόμενο ενός νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους, η εφημερίδα εκτιμά ότι αποκλείεται πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία, το φθινόπωρο του 2013. Το σχόλιο καταλήγει: «Η τωρινή οξεία διαμάχη πρέπει με κάποιο τρόπο να σταματήσει για χάρη της Ελλάδας. Ένα γεγονός έγινε αδιαμφισβήτητο στο Eurogroup: οι Έλληνες έκαναν ό, τι τους ζητήθηκε. Το να αφεθούν τώρα μετέωροι, θα ήταν η μεγαλύτερη αντίφαση στην ιστορία της ευρωδιάσωσης».